18. dubna 2017 • 23:01

Česká osmnáctka podlehla Rusům v prodloužení 4:5, půjde na Finy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté zakončili své účinkování v základní skupině B světového šampionátu na Slovensku porážkou s Ruskem 4:5 v prodloužení. Přes naději na druhou příčku skončili svěřenci kouče Václava Varadi předposlední čtvrtí a ve čtvrtečním čtvrtfinále je čeká obhájce zlata Finsko, které dosud neztratilo ani bod.



Čeští mladíci s Paterou v brance a přeskupenou sestavou drželi s Rusy prvních deset minut bezbrankové skóre, jenže pak se jako první v utkání provinil proti pravidlům Safin a Rubinčik už po 23 vteřinách ranou od modré čáry trestal. Varaďův výběr pak sám přesilovku nevyužil, ale v signalizované početní výhodě se dostal před gólmana Žukova Kvasnička a precizním blafákem do bekhendu vyrovnal.

Po šancích na obou stranách v úvodu druhé části, které měli Lipanov a Chytil, vrátil sborné vedení krátce před polovinou základní hrací doby pohotově tečující Šaškov. Následovala dvě po sobě jdoucí vyloučení na ruské straně a druhé z nich zužitkoval dobrou ránou z mezikruží Zadina. Těsně před přestávkou pak Patera skvěle vychytal Pereljajeva.

V nástupu do třetí dvacetiminutovky pykal Kaut a pouhou vteřinu po jeho návratu na led poslal Rusy potřetí v utkání do vedení Svěčnikov. Odpověď přišla tentokrát už za 80 vteřin, když vyrovnal Hrabík, jenž se prosadil opět během signalizovaného vyloučení na straně soupeře. Ve 49. minutě navíc dokonal obrat Kern. Jenže Safin pak neuspěl v šanci na zvýšení náskoku a Maximov 125 sekund před závěrečnou sirénou vyrovnal.

V prodloužení měl obrovskou možnost rozhodnout Nečas, ale nedal. Zápas tak ukončil až v 65. minutě svým dnešním druhým zásahem Rubinčik.

Ve čtvrtfinále se utkají také Rusko s domácím Slovenskem, Kanada se Švédskem a Švýcaři s výběrem USA, který dominoval v "české" skupině B a zatím je na turnaji stejně jako Finové stoprocentní.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud