13. srpna 2017 • 17:45

Hvězdy reprezentace do 18 let: Pekař, Pirát i velký brankářský příslib

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Český výběr na Memoriálu Ivana Hlinky uspěl a postoupil do finále, kde prohrál s KanadouČeský výběr na Memoriálu Ivana Hlinky uspěl a postoupil do finále, kde prohrál s KanadouFOTO: Roman Kantor

    Prohrát bolí. Vždycky. Ale tohle stříbro hřeje! „Na adepta pro finále nás dopředu nikdo nepasoval, překvapili jsme,“ těšilo trenéra české osmnáctky Davida Bruka. Jeho tým ve finále Memoriálu Ivana Hlinky padl s Kanadou 1:4. Kdo z českých mladíků na slavném turnaji nejvíce zaujal? Podívejte se na PĚT hvězd, které vybral server iSport.cz.

  • Lukáš Dostál, brankář

    Kometa Brno
    4 zápasy
    2,50
    91,87 %

    Další z řady velkých nadějí české brankářské školy? Proč ne. Na turnaji vyzařoval klidným dojmem, klíčovými zákroky v semifinálovém duelu s Ruskem posunul český výběr do boje o zlato. Nečekejte od něj monstrózní oslavy zákroků, vydařené momenty prožívá především uvnitř. V minulé sezóně byl oporou juniorů Komety, letos by měl dostat prostor mezi dospělými v prvoligové Třebíči. A kdo ví, třeba okusí i extraligovou atmosféru.

    Jeden z jistých zákroků Lukáše Dostála, kmenového hráče KometyFoto Roman Kantor

  • Libor Zábranský, obránce

    Kometa Brno
    4 zápasy
    4 body (1+3)

    Kapitán, lídr kabiny, klidná síla. Klíčový obránce českého týmu řídil přesilovky, do finálového zápasu s Kanadou jej bohužel nepustilo zranění ramene. Těžko byste mu hádali sedmnáct let, zarostlou tváří by spolehlivě zapadl mezi dospělé. Odchovanec brněnské Komety strávil dosavadní kariéru pod dohledem svého otce, který má na kontě 40 utkání v dresu St. Louis, po zisku extraligového titulu má namířeno do kanadské Kelowny hrající juniorskou WHL.

    Libor Zábranský se raduje z gólu proti RusůmFoto ČSLH

  • Jan Jeník, útočník

    Liberec
    5 zápasů
    7 bodů (6+1)

    Filip Chytil letošního výběru. Turnaj začal ve čtvrté formaci, ani to mu však nezabránilo stát se nejlepším střelcem turnaje. Břeclavští diváci aplaudovali jeho krásným gólům i šťastným šmudlám, nejednou se objevil v notýscích zámořských skautů. Člen přesilovkové formace se dokáže prosadit na obou koncích kluziště, svým stylem hry soupeři otrávit zápas. V předchozí sezoně pendloval v Liberci mezi kabinou staršího dorostu a juniorky, svými výkony v uplynulém týdnu si však hlasitě řekl o pozornost trenéra Filipa Pešána.

    Jan Jeník měl z vyrovnávacího gólu velkou radostFoto ČSLH

  • Jakub Lauko, útočník

    Chomutov
    5 zápasů
    4 body (4+0)

    Střelec, který je potřeba v každém týmu. V semifinálovém duelu s Ruskem vstřelil vítězný gól, prosadil se i proti Švýcarsku a USA. Díky své rychlosti a šikovnosti se dokáže prosadit v situaci jeden na jednoho, umí se také zorientovat v předbrankovém prostoru, často se tlačí do střelby. Z českého týmu má největší zkušenosti s dospělým hokejem, v Chomutově odehrál v minulé sezoně celkem 37 utkání, v nichž si připsal dvě branky. V předsezonních prognózách skautů je hodnocen vysoko, za ideálních okolností by mohl být draftován již v prvním kole.

    Místo zraněného Libora Zábranského vedl Jakub Lauko národní tým na Memoriálu Ivana Hlinky do finále proti Kanadě jako kapitán.Foto Sport

  • Matěj Pekař, útočník

    Muskegon Lumberjacks (USHL)
    5 zápasů
    1 bod (0+1)

    Do zámoří zamířil z Liberce již v patnácti letech, letos poprvé okusí juniorskou USHL, napřesrok má v plánu zkusit štěstí na univerzitě. Při pohledu do statistik za svými parťáky zaostával, vše vynahradil poctivou prací pro tým. Centr prvního útoku patřil mezi nejčastěji faulované hráče českého týmu, v osobních soubojích u mantinelu dominoval. Perfektně plnil defenzivní povinnosti, i díky jeho černé práci měl parťák Lauko víc prostoru v pásmu soupeře.

    Postupová radost českých hokejistů byla po vítězství nad Rusy obrovskáFoto Roman Kantor

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud