13. května 2008 • 16:17

Máme nejslabšího brankáře

Autor: Jiří Holeček
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

NÁZOR EXPERTA



Proti Švédsku zahrálo naše mužstvo dobře, byli jsme aktivnější, přestříleli jsme je, což se proti tak silnému soupeři cení. Utkání ale moc nevyšlo brankáři Hniličkovi. Jeden dva góly byly laciné, určitě je mohl chytit.

Na jeho výkony má vliv, že v Ufě toho moc neodchytal. Myslel jsem, že se z toho na šampionátu dostane, že to zvládne. Bohužel se to na něm projevuje, hlavně proti kvalitním soupeřům, jako jsou třeba právě Švédové. Puky nedokáže lapačkou tlumit na těle nebo na chráničích, hodně je vyráží, navíc většinou před sebe, což je velká chyba. A padají z toho góly.

Pokud ve čtvrtfinále narazíme znovu na Švédy, můžeme je porazit. Určitě by to pro nás byl přijatelnější soupeř než Rusové.

Musí ale zachytat gólman. Všechny špičkové týmy mají na turnaji brankáře z NHL. V tomto směru jsme na tom nejhůř, ten náš je nejslabší. Nemůžu si pomoct, ale podle mě je chyba, že tam není Mensator, nejlepší brankář v extralize. Před play off mu mnozí také nevěřili a Karlovy Vary dotáhl až do finále, tím všechny pochybovače umlčel. Před mistrovstvím mohl odchytat dva tři přípravné zápasy a jít na to. Teď už se s tím nedá nic dělat, v brance bude muset zůstat Hnilička. Nasadit do rozhodujícího zápasu Pince, který zatím odchytal jediný zápas, by bylo příliš velké riziko. Třeba to ale Hnilička zvládne, zkušeností na to má dost."

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud