Zdeněk Janda
13. května 2008 • 16:19

Neklopíme hlavu, říká kapitán

TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

QUEBEC - Třikrát se hokejistům podařilo v nedělním zápase se Švédy dotáhnout. Počtvrté už ne.



Národní tým tedy poslední test před středečním čtvrtfi nále prohrál. "Ale neklopíme hlavu," říká za všechny kapitán TOMÁŠ KABERLE. Z prohry nedělá tragédii a věří, že se mužstvo na zápas o všechno náležitě připraví.

 

Po nevydařeném utkání se snažil najít pozitiva. "Nebyli jsme tady od toho, abychom vyhráli úvodních šest zápasů. Ty tři hlavní teprve přijdou," vykládal klíčový obránce, jenž už na turnaji posbíral v šesti zápasech deset bodů (1+9).

 

Poslední zápas před čtvrtfi nále jste ale prohráli. Neobáváte se, že to tým může trochu nalomit?
"Je to porážka, ale neklopíme hlavu. Podle mě jsme nepředvedli špatný výkon. I když určitě to nebylo naše nejlepší představení na turnaji, hlavně první půlka zápasu nebyla taková, jak bychom si představovali. Pak jsme ale hru zjednodušili, dostávali jsme se do šancí. Nahodili jsme si to, byli jsme i první za pukem, což je potřeba. Protože Švédové zahušťovali střední pásmo. Když nebudeme zbytečně vymýšlet nějaké věci, můžeme být úspěšní."

 

V čem byla největší síla Švédů?
"Dobře brání, do ničeho se netlačí, všechno rvou do branky. Čekali na naše chyby. I my jsme tedy museli naši hru změnit - nejsme tady od toho, abychom hráli na krásu. Ale na to, abychom vyhrávali zápasy. Takže musíme najít způsob, který bude účinný. Kolikrát je třeba i vyhodit na zakázané uvolnění, tohle také patří k zápasu. A právě takové věci tam v první půlce nebyly."

 

Po utkání byla velmi pravděpodobná varianta, že se v bojích o semifi nále utkáte znovu se stejným soupeřem...
"To je úplně jedno. Jestli chceme být úspěšní, musíme porazit kohokoliv. S tím jsme do turnaje šli. Ne kvůli úvodním šesti zápasům. Ale kvůli těm posledním třem."

 

Máte před sebou dva volné dny. Co chystáte?
"Oddychneme, od úterý už budeme mít zase všichni hlavu jenom na hokej. Připravíme se na velký zápas. Určitě hlavně musíme zůstat bez nějakého stresu. Když se budeme o to utkání bát, bude to velmi špatné."

 

Tým sice na turnaji předvádí solidní výkony, prohráli jste ovšem s oběma silnými soupeři. S Rusy, i když po prodloužení, teď se Švédy. Berete to jako varování?
"S těmi Rusy to bylo v nastavení, jak správně říkáte. No a tam je to už padesát na padesát. A pokud jde o Švédy, tak všichni víme, že v posledních letech podávali výborné výkony, takže jsme nebyli před zápasem nějakým favoritem. Třikrát se nám podařilo dotáhnout, mohlo se to nakonec otočit na naši stranu, ale o to víc se musíme kousnout ve středu v zápase, kdy půjde o všechno."

 

***

 

KABERLE V ZÁPASE SE ŠVÉDSKEM

2 body (0+2) 2 střely

-3 body 21:13 minut na ledě

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud