Miroslav Horák
10. května 2009 • 22:45

Ruští hokejisté slaví titul mistrů světa

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO, FOTOGALERIE - Odplata, či zlatý double? Srovnání účtů za Quebec, anebo další zlatá jízda rudé mašiny? Druhá možnost je správně! Rusko uchvátilo finále mistrovství světa v hokeji, v dramatu přemohlo Kanadu 2:1 a po roce opět slaví zlaté medaile.



Po dvou hodinách a 15 minutách boje se bernská PostFinance Arena mění v ruský mejdan. Vítězové si lebedí v extázi štěstí, kouče Bykova hráči vyhazují nad sebe. Tak přece to sborná dokázala!

O všem rozhodl Alexander Radulov a jeho brilantní individuální akce ze 35. minuty. Statný útočník využil jedno z mála zaváhání kanadské defenzivy. Puk popadl na pravém křídle, elegantně odpravil beka Phillipse na led a kolem Rolosonovy vyrážečky ustanovil ruské vedení 2:1.

Od té doby to však byli Kanaďané, kteří ovládali děj na bernském ledě. Byli rychlejší, všude o krok dřív a měli i dobré šance. Ale v brankovišti řádil nepřekonatelný Ilja Bryzgalov.

SLEDOVALI JSME ONLINE >>>

Svěřenci Lindyho Ruffa zvlášť v poslední třetině spálili kupu gólových příležitostí. Ve 41. minutě ztroskotal Vlasic, za dalších deset minut prohráls gólmanem Heatley.

A ten finiš! To bylo dobývání…

Čas 59:33. Kanada si bere oddechový čas, puk se po buly dostane k Weberovi, ten pálí z dálky, rozvlní síť, ale jen z boku. Zmatený brankový rozhodčí rozsvěcuje červené světlo. Takže gól? Ale ne. Pomýlení odsouhlasí i videorozhodčí.

Čas 59:54. Na vhazování Těreščenko a Spezza. Kotouč padá k zemi, ve zmatku se dostane ke hrazení a tam už zůstává. Je hotovo, sborná bere zlato!

Spezza slaví branku.
Spezza slaví branku.



Rusko - Kanada 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Saprykin (Aťjušov, Kalinin), 35. Radulov (Gorovikov, Saprykin) - 6. Spezza (Doan, S. Weber). Rozhodčí: Ország (SR), Rönn (Fin.) - Blümel (ČR), Feola (USA). Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0.
Diváci: 11.454.

Sestavy:

Rusko: Bryzgalov - I. Nikulin, Proškin, Višněvskij, Tverdovskij, Kalinin, Aťjušov, Kornějev, Grebeškov - Morozov, Těreščenko, Kovalčuk - Pěrežogin, Zinovjev, Frolov - Radulov, Gorovikov, Saprykin - Mozjakin, Kurjanov. Trenér: Vjačeslav Bykov.

Kanada: Roloson - S. Weber, Hamhuis, Doughty, Vlasic, Phillips, Coburn - Horcoff, Fisher, Zajac - St. Louis, Stamkos, Roy - Heatley, Spezza, Doan - Lombardi, Armstrong, Upshall. Trenér: Lindy Ruff.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud