11. května 2009 • 10:03

Hokej je naše hra, slaví ruský tisk

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový triumf dnes v ruských sportovních denících vytlačil z titulních stránek jindy obvyklý fotbal. Sovětskij Sport vyšel na první straně s celostránkovou fotografií kapitána ruského týmu Alexeje Morozova s pohárem mistrů světa v rukou.



"Hokej je naše hra!" hlásá na první stránce Sport-Express. Ostatní deníky vzhledem k volnému dni nevyšly.

"Rusko je zase nejsilnější na planetě! Naší sborné se dnes nikdo nevyrovná!" píše Sovětskij sport a vybízí ke společným oslavám společného vítězství.

Z finálového utkání s Kanaďany oceňuje především výkon brankáře Ilji Bryzgalova, jenž "sehrál nejlepší zápas v životě", střelce vítězného gólu Alexandra Radulova a celkově vynikající výkon Ilji Kovalčuka, kterého list označuje za nejcennějšího hráče šampionátu.

Navzdory snaze Kanaďanů o odplatu za loňskou porážku ve finále mistrovství světa v Québeku před domácím publikem nebylo ruské zlato podle komentátora "žádnou senzací", ale logickým a spravedlivým důsledkem hry svěřenců trenérů Bykova a Zacharkina.

"V moderních hokejových dějinách se ještě neodehrál turnaj s předvídatelnějším a vytouženějším finále," poznamenává Sport-Express, podle nějž si fanoušci už před začátkem play off kupovali lístky na finále Rusko - Kanada.

Ruští hráči pak v rozhodujícím duelu předvedli tak koncentrovaný výkon, že dokonce Radulov zapomněl na oblíbené mlácení o plexisklo, jak mívá ve zvyku.

Server NEWSru.com zdůrazňuje Kovalčukova slova, že vítězství sborné na šampionátu zlepší náladu krajanů během světové krize.

"Doufám, že všechna naše sportovní vítězství nějak pomohou spolknout tuto nepříjemnou pilulku," cituje nejužitečnějšího hráče turnaje, podle něhož obhájit titul bylo těžší než ho loni získat poprvé.

Chuť vítězství však podle něho nelze ani slovy popsat. Jediným stínem na vítězství se tak podle deníků jeví okradení útočníků Zinovjeva a Kurjanova, kterým přímo ze šatny zmizely drahé švýcarské hodinky, pořízené speciálně pro tuto příležitost.

Šéf ruského hokeje Vladislav Treťjak trvá na vyšetření incidentu a odškodnění, podobně jako svého času NHL během turné sovětského týmu v Kanadě hned odškodnila hokejistu Balderise, kterému v hotelu zmizelo 800 dolarů.

Podobná nepříjemnost se ruskému týmu přihodila už loni v Québeku, kde policisté střežící kanadského premiéra vtrhli s pistolemi v rukou do autobusu ruské výpravy a kvůli zablokované cestě museli šampioni do šatny pěšky.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud