11. května 2009 • 18:47

Příště berte Averyho, radí Kanadě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skvělý turnaj, milé Švýcarsko, hořký konec. Tak mohli kanadští hokejisté psát domů z právě skončeného mistrovství světa, uvedl dnes server Canada.com.



Kanaďané, kteří v nedělním finále podlehli 1:2 Rusům, hráli srdcem a se zápalem, jaký fanoušci očekávali, ale nepodařilo se jim udělat poslední krok, soudí autor.

Pokud se za necelý rok v únoru rozezní po finále olympijského turnaje ve Vancouveru kanadská hymna, nedělní zápas bude moci být zapomenut jako menší ztráta z menší soutěže, dodává. "Po větší část šampionátu byl kanadský tým nejlepší, stejně tak byl patrně lepší i v neděli v Bernu," napsal server.

Hned ale připomněl slova ruského útočníka Ilji Kovalčuka v šatně po zápase, že vyhrává ten, kdo má větší štěstí. "Hokej je někdy krutý sport," použil server slova kouče "javorových listů" Lindyho Ruffa.

Internetový magazín Bleacher Report konstatoval, že kanadskému národnímu týmu by prospělo angažování kontroverzního Seana Averyho, který byl v NHL dvakrát nejtrestanějším hráčem soutěže, vysloužil si ocenění nejnenáviděnější hráč ligy, až se nakonec změnil v nejvíce ceněného hokejistu newyorských Rangers. Avery hraje jako legendární Bobby Clark, uvádí server.

Kanadská reprezentace by mohla využít jeho rychlost, statečnost, zaujetí a další schopnosti na mistrovstvích světa. Olympiáda pak bude jiný příběh, poznamenává Bleacher Report. Ve finále proti Rusku totiž vystupoval podle něho zámořský tým jako Kanaďané - zdvořile, poslušně a konzervativně.

Potřeboval ale nějakého uvolněného radikála, který by způsobil chaos před ruskou brankou a nechal Rusy platit za střemhlavé skoky, předvádění se a natřásání kolem dokola.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud