23. května 2010 • 17:45

'Do tohou', fandila kanadská kamarádka Inny

Autor: Lukáš Hron
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Není to tak dávno, co bojovala o korunku v soutěži Miss Canada. Uplynuly ale tři roky a křehká kráska Lena-Charlotte Harmanová už má jiné starosti. Na světovém šampionátu v Německu fandí v českém dresu hokejistům ze středy Evropy, hlavně svému příteli Martinu Růžičkovi.



Vedle své kamarádky Inny Puhajkové, milé Jaromíra Jágra, ze všech sil křičí: „Čezzzkou, do tohou!“


K jejich místům v aréně se během mistrovství otočil nejeden fanoušek. Trojice fanynek Inna Puhajková, Tereza Klepišová a Lena-Charlotte Harmanová patří nejen k tomu k nejtemperamentnějšímu, ale rovněž i nejkrásnějšímu, co je na turnaji k vidění.

První dvě jsou Češky, co ale do dresu se lvíčkem nahnalo rozpustilou tmavší krásku narozenou kousek od Calgary? Láska, co jiného. Harmanová už čtyři roky chodí s útočníkem Růžičkou, se kterým se seznámila při jeho angažmá v kanadském Lethbridge.

(zleva) Lena-Charlotte Harmanová, Inna Puhajková a Tereza Klepiš
(zleva) Lena-Charlotte Harmanová, Inna Puhajková a Tereza Klepiš

Teď hraje 24letý forvard v Třinci, drobná dívka z druhé strany světa ho následovala i tam. Spolu bydlí ve vesnici kousek od stadionu. „Třeba se mi budete divit, ale mně se kolem Třince líbí,“ vypráví. „Já bych nechtěla žít v Praze, nebo v nějakém velkém městě. Jsem holka z místa, kde chlapi jezdí na koni v kloboucích.“


V Česku si rychle zvykla. Zkraje nedůvěřivé sousedy si prý na svou stranu přivedla úsměvem. A taky tím, že skvěle vaří. „Muffiny, různé koláčky, to je moje!“ chlubí se.

Foto 


Pas má tahle sympatická dívka sice kanadský, její rodina ovšem pochází z Nového Zélandu. Táta má maorský původ, na Zélandu vlastní plantáže s kiwi.
Finále Česko - Rusko sledujte od 20:30 ONLINE s komentáři trenéra Vůjtka a české fanynky »


Jako správná světoběžnice teď pomalu vyzrává i na češtinu. Snaží se. A je to docela roztomilé. Místo „do toho“ tak ze sebe vyloudí „do tohou“, místo „jo“ pak „jou“. Rozumíte jí skvěle. „Proti Rusům vyhrajeme, jou jou!“ burcovala před finále.

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud