22. dubna 2011 • 14:38

Vrbata, Rozsíval ani Klesla na MS nepojedou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik si definitivně škrtl další jméno možné posily národního týmu pro blížící se mistrovství světa, na Slovensku se jistě nepředstaví Radim Vrbata z Phoenixu. Definitivně padla i možnost, že by se na obhajobě zlatých medailí podílel i jeho spoluhráč Michal Rozsíval a Hadamczik se rozhodl, že nebude oslovovat třetího Čecha v kádru Kojotů Rostislava Kleslu.



"Vrbata má problémy s tříslem a břichem. Potřeboval by čtyři dny nebo týden počkat, takže jsme se dohodli, že to nemá cenu. Pokud není zdravotně v pořádku, tak ho do týmu nebudu nominovat," řekl Hadamczik novinářům po dnešním tréninku reprezentace v Brně.

I samotný útočník již bezprostředně po vyřazení Phoenixu v 1. kole Stanleyova poháru s Detroitem uvedl, že svou účast na MS nevidí reálně. "Od Vánoc bojuju s tříslem a břichem. Není to nic moc, každý zápas jsem teď trnul, kde si co utrhnu. Čekají mě prohlídky, budu muset na magnetickou rezonanci, protože to pořád cítím a rád bych se toho konečně zbavil," řekl Vrbata deníku Sport.

V noci na dnešek padla definitivně i možnost, že by současný kádr rozšířil Rozsíval, jenž má problémy s ramenem. V Phoenixu působí také Martin Hanzal, jehož start na MS byl ale vyloučen již s předstihem. Vytáhlý centr má delší dobu problémy se zády a v létě by jej měla čekat operace.


Hadamczik stále čeká, jak dopadnou další série 1. kola zámořského play off. Zájem má například o Tomáše Kaberleho, Tomáše Plekance, Davida Krejčího, Václava Prospala nebo Zbyňka Michálka. "Musíme počkat až série dohrají a důležité taky bude, jaký bude zdravotní stav hráčů," uvedl reprezentační kouč smířeně.

Připravuje se i na variantu, že už nikdo další ze zámoří nepřijede a na MS se tak představí hráči, kteří jsou nyní v přípravě plus stále ještě odpočívající Patrik Eliáš a Marek Židlický. "Jsem připraven i na variantu, že už nikdo nepřijede. To se klidně může stát. Dobrý tým poskládáme i z hráčů, které máme teď tady," podotkl Hadamczik.

V kádru jsou v současnosti tři brankáři, devět obránců a sedmnáct útočníků. Do šampionátu přitom může zasáhnout jen 25 hráčů, jeden obránce a tři útočníci tak budou jistě vyřazeni.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud