8. května 2011 • 21:03

Lékař: Michálek i Rachůnek čtvrtfinále stihnou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Karel Rachůnek i útočník Milan Michálek, kteří ze zdravotních důvodů nedohráli dnešní zápas osmifinálové části mistrovství světa v Bratislavě proti Rusku, by měli být připraveni nastoupit na šampionátu do dalších utkáních.



Novinářům to řekl lékař národního týmu Radomír Holibka, který by ale osobně doporučil, aby oba pondělní duel proti Německu vynechali. I proto, že Češi již mají jistý postup do čtvrtfinále z prvního místa ve skupině.

"Myslím si, že oba budou schopní hry a pokračování na turnaji," řekl Holibka novinářům po utkání, ve kterém Michálka i Rachůnka zranil ve druhé třetině ruský útočník Jevgenij Arťuchin.



Obrovitý ruský hráč fauloval nejprve v 30. minutě Michálka, kterého zasáhl loktem do hlavy. "Milan má poraněný krk, a jak dostal úder na hlavu, natáhla se mu u toho krční páteř," uvedl Holibka.

Mladší z bratrské dvojice reprezentantů zkusil ještě na jedno střídání nastoupit, ale pak odešel do kabiny. "Měl silné bolesti v oblasti krčního přitahovače. Proto jsme se rozhodli, že nebude dál hrát," vysvětlil lékař.

Jevgenij Arťuchin nebezpečně sráží Karla Rachůnka
Jevgenij Arťuchin nebezpečně sráží Karla Rachůnka


O zlepšení Michálkova zdravotního stavu se hned v kabině začal starat fyzioterapeut Pavel Kolář. "Dělal s ním různá cvičení a teď to vypadá docela dobře. Bolesti už ustoupily, ale uvidíme, jak to bude vypadat zítra ráno. Až se to rozleží. Jsem ale přesvědčený, že to Milan zvládne," řekl Holibka.

Rachůnek odstoupil ze zápasu o pár minut později, v závěru druhé části jej totiž Arťuchin "dohrál", český bek při pádu ztratil helmu a o led si rozbil hlavu. "Má tři stehy," uvedl Holibka na adresu obránce, jenž do třetí části již nezasáhl.

Český tým čeká další utkání již v pondělí večer, kdy se utká s Německem. "Osobně si myslím, že by bylo vhodné, kdyby nehráli. Budeme se o tom bavit s trenéry, kteří rozhodnou. Z lékařského hlediska bude záležet na tom, jak se budou cítit hráči," dodal Holibka.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud