13. května 2011 • 23:23

VIDEO: Arťuchina a spol. potopila zázračná finta

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozvášnil a naštval české fanoušky, nenávidí ho hokejisté. Zranil Milana Michálka s Karlem Rachůnkem, všechny stačil urážel. A teď se s ním národní tým musí znova potkat. Jevgenij Arťuchin a Rusové se v neděli od 16.00 vrhnou do boje o bronz s Hadamczikovou partou. V pátečním druhém semifinále totiž i díky fantastické trefě Mikaela Granlunda prošli dál Finové poměrem 3:0. Zlato skončí ve Skandinávii.



Ten okamžik ohromil všechny. Ohromil a nechal zírat v němém úžasu. Tohle? Tohle si dovolí v semifinále mistrovství světa?

Devatenáctiletý Mikael Granlund, finský talent z IFK Helisnky, předvedl trefu, na jakou se bude dlouho vzpomínat. Ve 26. minutě, za bezbrankového stavu nabral za ruskou brankou puk na čepel, zpoza klece švihnul vzduchem, s kotoučem pořád přilepeným k holi.

Podívejte se (a poslechněte si!), jak šílel finský komentátor:


Brankář sborné Konstatin Barulin netušil, stejně jako bránící hráči zůstal zkamenělý. Jen nevěřícně vykoulil oči, to bylo poznat i skrz masku. Puk mu zaplul nad rameno, do růžku. Do místa, které by ho niky nenapadlo jako prostor, který lze trefit z této pozice….

Granlunda obsypali rozjaření spoluhráči. „Netuším, jak to udělal. Tohle třeba já nedokážu ani na tréninku,“ vykládal po utkání uznale zkušený spoluhráč Mika Pyörala.
Sudí ještě unikátní zásah prozkoumali u videa, chtěli vědět, jestli nešlo o vysokou hůl. Ale po chvíli branku uznali.

Finové potom nasázeli další dva góly. To oni si to rozdají se Švédy o zlato. Čechy čeká vyhrocená odveta proti Rusům. Kdo je úhlavní nepřítel je jasné. Jevgenij Arťuchin. Vrátit mu nefér zákroky z osmifinálové skupiny a uzmout Ovečkinovu souboru medaili. To je cíl pro nedělní odpoledne…



Konstantin Barulin kryje jednu ze střel finských útočníků
Konstantin Barulin kryje jednu ze střel finských útočníků

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud