Pavel Bárta
28. dubna 2012 • 20:46

Zraněný Červenka vysvětluje: Jet na šampionát by nemělo smysl

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouho váhal, ale dospěl k závěru, že by neprospěl sobě ani týmu. Roman Červenka dohrával finále KHL se zlomeným palcem. Čerstvý vítěz Gagarinova poháru je znám od středy, nejproduktivnější hráč play off KHL však svoje rozhodnutí odmítnout cestu na mistrovství světa ve Švédsku oznámil trenéru Aloisi Hadamczikovi až po svém dnešním příletu z Ruska.



„Každý by tam měl jet zdravý a v nejlepší formě. Ne se zlomenou rukou,“ řekl pro iSport.cz však 26letý útočník Omsku, který se zúčastnil předchozích tří šampionátů.

Se zraněním jste hrál celou finálovou sérii, ale o vaší neúčasti se nějakou dobu jen spekulovalo. Proč jste rozhodnutí oddaloval až do svého návratu?
„Rozmýšlel jsem si, jestli by to mělo smysl a dospěl k závěru, že to cenu nemá. Pro mě ani pro ten tým.

Co se vám vlastně přihodilo?
„Mám zlomený palec na levé ruce. Stalo se mi to už během semifinále v Čeljabinsku, jeden zápas jsem kvůli tomu vynechal, od té doby jsem se s tím potýkal. Nastupoval jsem pod injekcemi.“

Čekal jste pak, jestli se vás stav nezlepší?
„Ono to lepší je, ale ne natolik, abych mohl jet na mistrovství světa a hrál za nároďák. Tam by měl jet každý zdravý a v nejlepší formě. Ne se zlomenou rukou.

Trenér Hadamczik však tvrdil, že se vám nikdo nemůže dovolat…
„Po finále se mi nedovolal nikdo, protože v Omsku byla po prohře taky nálada… My jsme skončili, až když jsem se dostal k telefonu, domluvili jsme se s agentem. Bylo to hned.“

Jak dlouho předpokládáte, že se budete léčit?
„V Rusku mi řekli, že asi tak měsíc. Zajdu si teď ještě jednou na rentgen, jak to vypadá, jestli to srůstá, abych byl zase v pohodě.“

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud