Pavel Bárta
8. května 2012 • 16:15

Kanaďané pařili do rána v baru s finskou miss a málem se rvali

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Stačilo na šampionátu jednou prohrát, vyrazit do ulic a hned byl problém. Tah Kanaďanů nočními Helsinkami po sobotní porážce s Američany se neobešel bez následků. Jejich kapitán Ryan Getzlaf měl údajně v nočním klubu Circus incident s opilými finskými fanoušky. Po víkendu se ocitl na titulních stránkách všech místních novin.



„Někdo se u dveří snažil vyvolat konflikt, ale jasně jsem řekl, že nic takového nebude. Dost se to pak zveličilo. Bylo to velmi přehnané,“ líčil Getzlaf pro kanadský list Globe and Mail.

Nejen finská média ho však vylíčila jako neurvalce, který před vchodem do nočního klubu vyhrožoval, že do tří minut uzemní každého, kdo se mu postaví.

Významný list Helsingin Sanomat napsal, že ke rvačce nedošlo jen proto, že v tom Getzlafovi zabránil místné vyhazovač a blíže neuvedená třetí osoba. „Chvástal se, že je kapitán Anaheim Ducks. Mával pěstí a křičel, ať to na něj zkusí,“ napsal deník.

Co se vlastně v Helsinkách o sobotní noci stalo? Informaci o incidentu přinesla jako první na svých webových stránkách televizní stanice MTV3, která přenáší i zápasy mistrovství světa.

Konflikt se měl odehrát kolem třetí hodiny ráno, kdy se v klubu zavíralo. Jak je ve Finsku zvykem, blikající světla a nesmlouvavá ochranka se snažily donutit návštěvníky, aby podnik opustili. Největší rozruch nastal až venku, zůstalo však jen u siláckých slov.

Kanadská noc v baru:

Záběry, které zveřejnil například web Yahoo!, ukazují, že Kanaďané se předtím věnovali spíš tanci a místním kráskám. Byla mezi nimi i Sara Sieppi, finská Miss. „Ano mluvili jsme spolu. Ale nebyl to žádný flirt. Úplně normální konverzace,“ přiznala pro MTV3.

Sara Sieppi (vlevo) na Miss Universe Sara Sieppi (vlevo) na Miss UniverseFoto Profimedia.cz

Getzlafa se zastal i Brian Burke, generální manažer Toronta a předtím Anaheimu, který v Helsinkách navštívil americký tým. „Bydlí ve stejném hotelu. Nevím, co se stalo tu noc, ale jsem si jistý, co se dělo kolem půl páté. Potkali jsme se s Getzym v lobby, odjížděl jsem zrovna na letiště. Nebyl opilý a neviděl jsem tam ani žádnou ženu. Krátce a příjemně jsme pohovořili,“ uvedl Burke.

Vedení kanadského týmu celou záležitost taky moc nerozmazávalo. „Mluvili jsme s hráči hlavně o tom, aby se připravili na další zápasy, kterých bude v krátké době ještě dost. Rád bych si myslel, že tohle už je za námi,“ dodal Brad Pascall, člen vedení kanadského týmu.

Ryan Getzlaf v helsinském nočním klubu Ryan Getzlaf v helsinském nočním klubuFoto Repro YouTube

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud