10. května 2012 • 04:58

Lidi jsou namlsaní, říká Kovář. Koukatelné to tolik není, přiznává

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 20:15 | Příznivci reprezentace po pondělní vydřené výhře 4:3 po nájezdech nad Nory diskutují, v čem je problém, kdo za to může, co se to s hráči děje. A hokejisté ve Stockholmu vědí, že jsou porovnáváni s výkony a výsledky minulých dvou mistrovství, z nichž přiteklo zlato a bronz. „Fanoušci jsou asi namlsaní,“ připouští brankář Jakub Kovář.



Talentovaný Kovář turnaj v Německu sledoval v televizi a před rokem z pozice třetího brankáře byl u bratislavského bronzu. Letos se už do reprezentační branky dostává častjěi.

„Před dvěma roky se celou dobu nadávalo, i když to pak skončilo titulem. Loni se hrál krásný hokej, jenže to jsme měli v týmu to nejlepší, co český hokej mohl dát. Letos to máme poskládané z toho, co mohlo být k dispozici. Ale ti klasičtí špílmachři jako Jágr, Eliáš nebo Havlát tady nejsou,“ nachází brankář zásadní rozdíl.

Z důvodu slabšího personálního obsazení vyplývá, že tým tu zřejmě nebude nikoho vyloženě přehrávat.

„Mužstvo musí hrát jinak než loni, účelnější hokej. Koukatelné to tolik není, ale my musíme hrát na to, aby se vyhrávalo a neřešit, jestli se na to dívat dá, nebo ne,“ říká Kovář napřímo.

Nářky diváků upachtěných duelů ho nechávají v klidu, řeší jen sám sebe. A dovolí si tvrdit, že stejně jsou na tom i jeho parťáci.

„Je tady spousta zkušených kluků, kteří se soustředí na sebe, na svoji hru a ne na to, co se kde píše. Hodnocení stejně přijde až po konečném umístění, podle toho, jak dopadne celý turnaj.“

Sílící tlak se snaží nevnímat a odklízet vyrážečkou stejně dobře jako na ledě.

„Tlak je na vás všude. To máte ve všem, nejen v hokeji, ale i v jiné práci. My se musíme prát s tím, co tady máme a pět bodů ze tří zápasů není špatný počin. Hlavy máme nahoře, jdeme bojovat dál,“ burcuje jeden z mála českých hráčů, jenž snese přísné měřítko.

Jakub Kovář zasahuje v nájezdech proti Norovi Thoresenovi
Jakub Kovář zasahuje v nájezdech proti Norovi Thoresenovi

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud