10. května 2012 • 13:10

Opilec Radulov vzkázal ruské reprezentaci: Nepřijedu!

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Máme ho brát, nemáme ho brát? Ruský hokej řešil ve Stockholmu rébus, zda se obrátit s žádostí o výpomoc na Alexandra Radulova. Ten v minulých dnech zaujal živelnou noční pařbou a následným trestem od Nashvillu. „Nepřijedu,“ vzkázal nakonec divočák na bruslích.



Třaskavé téma tak rychle utichlo. Podle informací listu SportExpress Radulov sice míří do Evropy, ovšem do Norimberku na operaci kolene. A bublina splaskla.

Ne však diskuse na dané téma. Poté, co Predators opustili play off, celé hokejové Rusko řešilo, zda Radulova vzít do sborné, i kdyby sám chtěl.

Kouč Zinetulja Biljaletdinov měl brzy jasno.

„Alexe tu chci. Vzdávat se takového hráče, to nejde. Radulov by mezi nás dobře zapadl a odvedl by výbornou práci,“ zamýšlel se trenér.

Co na to doma?

„Tarasov by ho hned poslal domů. Tichonov taky,“ reagoval Vladislav Treťjak, šéf ruské hokejové federace, připomenutím ruských trenérských legend, které by se po prohřešku svého hráče vůči životosprávě s nikým nemazlily.

Stejně jako v Nashvillu, když jim povedené duo Radulov a Bělorus Kosticyn přišlo během Stanley Cupu pozdě na trénink. Kvůli přemíře chlastu.

„Dřív bylo všechno tvrdší, nikdo by si tohle nedovolil. Věděl jsem, že Alex bude tvrdě potrestán. V NHL panuje demokracie, ale má své hranice,“ pokračoval Treťjak ve Stockholmu při řeči o nedávném excesu nevycválaného krajana. A k dobru přidal historku.


„Když jsem pracoval v Chicagu, v 90. roce jsme hráli finále Stanley Cupu proti Pittsburghu. Všechny nás odvezli na soustředění, hráči nechápali, o co jde. Nevěděli, co mají dělat dva dny na hotelu.

Ale disciplína je důležitá. V jedenáct večer byli všichni na svých pokojích. Anebo si vybavte náš šampionát v Petrohradu 2000. Měli jsme jednoznačně nejlepší hráče, a jak jsme bez disciplíny dopadli?“ připomněl dvanáct let starý domácí výbuch sborné.

Radulov se podle bývalého skvělého gólmana poučí. „Saša trest přijal. Chyby děláme všichni. NHL mu dala ten nejtvrdší možný postih - nenechala ho hrát.

To je pro hokejistu to nejstrašnější.“ Není Radulov, možná však v ruské síti uvízne ještě větší ryba. Rusové si tajně myslí na Alexandra Ovečkina, jenž se svým Washingtonem mohl být už dnes nad ránem volným hráčem...

A to není vše. Sborná údajně uvažuje o Iljovi Bryzgalovovi, „vládci“ brankoviště vyřazených Flyers.

Alexander Radulov drží "za flígr" Jakuba Voráčka
Alexander Radulov drží "za flígr" Jakuba Voráčka

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Aktuální zápasy
Články odjinud