20. května 2012 • 17:36

Famózní Štěpánek vychytal Finy. Chtěl se předvést, chválil Augusta

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

OČIMA EXPERTA | K výstavním klenotům bronzového týmu české reprezentace zcela jistě patří brankářská dvojice. Jakub Kovář zářil v zápasech ve skupině i v klíčovém čtvrtfinále se Švédskem, Jakub Štěpánek famózně vychytal duel o bronz s Finskem (3:2). "Líbil se mi," chválil ho bývalý kouč národního týmu Josef Augusta, který utkání komentoval pro iSport.cz.



Oba mladíci na sebe vzali těžké břímě reprezentačního gólmana. Opory z NHL se pro šampionát omluvily, proto dostali šanci mladíci z Evropy. A oba zaslouží za šampionát velkou jedničku.

Jakub Kovář vlétl do klece národního týmu s minimem zkušeností ze světového šampionátu. Vloni v partě kolem Jaromíra Jágra plnil roli trojky, letos odchytal celkem šest zápasů. V základní skupině zářil, patřil k oporám týmu.

Alois Hadamczik na Kováře ukázal i v klíčovém duelu se silným Švédskem. Tam jistým výkonem pomohl k postupu do semifinále a následných medailových bojů.

Proti Slovensku si Kovář vybral slabší chvilku na začátku utkání, na jeho vrub padá úvodní gól Šatana. Hadamczik budějovického gólmana v závěrečné třetině stáhl a nahradil čerstvým Štěpánkem.

Deník Sport před šampionátem předpovídal, že Češi přivezou bronz Deník Sport před šampionátem předpovídal, že Češi přivezou bronzFoto Archiv Sport


"Měl jsem dát do branky Štěpánka od začátku," překvapil kouč národního týmu po prohraném semifinále. Gólmana Petrohradu postavil do branky v bitvě o bronz s Finskem a tam si vedl náramně.

V zápase kryl celkem 34 střel a výraznou měrou přispěl ke konečné výhře 3:2. "Štěpánek se mi líbil. O jeho kvalitách ví každý, byl odpočatý a odvedl dobrý výkon. Určitě se chtěl trochu ukázat, převést, že je lepší, než Kovář a další," hodnotil pro iSport.cz bývalý reprezentační trenér Josef Augusta.

Štěpánek během utkání vytáhl několik parádních zákroků, ustál i závěrečný tlak Finů, kteří ožili po snížení na 2:3.

"Byla to strašná dřina, v poslední třetině jsme se dostali pod tlak. Tahle medaile je obrovsky cenná, pro mě to byl nejdůležitější zápas v národním týmu," pochvaloval si hrdina utkání v rozhovoru pro Českou televizi.

Štěpánek potvrdil, že i on patří k top brankářům a dokáže být oporou týmu. Jeho nasazení na úkor Kováře Hadamczikovi tentokrát vyšlo.

"Utkání jsme nakonec zvládli, i když jsme zbytečně bránili. Měli jsme být aktivnější, zápas bychom dohráli ve větším klidu. Ale je to dobré, vyhráli jsme 3:2 a máme medaili. Zaslouženě," ohlédl se za průběhem utkání Augusta.

Petr Nedvěd (vlevo) s Ondřejem Němcem se vrhají na brankáře Jakuba Štěpánka po zápase o bronz
Petr Nedvěd (vlevo) s Ondřejem Němcem se vrhají na brankáře Jakuba Štěpánka po zápase o bronz


Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud