Květoslav Šimek
21. května 2012 • 13:26

Beru zpět! Vůjtek je dobrá volba, uznal slovenský fanoušek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Když se český trenér Vladimír Vůjtek v srpnu ujal vlády nad slovenskou reprezentací, nebyli úplně všichni fandové na Slovensku zrovna nadšení. Byli přesvědčení, že protikandidát Ján Filc by byl vhodnější nástupce Glena Hanlona. Vůjtek si však slovenský národ definitivně získal, z mistrovství světa přivezl šokující stříbro. „Beru zpět, pan Vůjtek mě přesvědčil,“ říká pro iSport jeden z dřívějších skeptiků, číšník Marcel.



Když si trenér Vůjtek v srpnu přetáhnul přes hlavu slovenský dres s číslem 1 a v hotelu Gate One rozdával první rozhovory, číšník Marcel z nedalekého podniku Pati Pati nadšením zrovna nezářil. „Podle mě je to špatné rozhodnutí,“ durdil se. „Proč nevybrali Filce? Ten měl přece úspěchy. Copak doma nemáme dobré trenéry?“

Není divu, trenér Filc je nejúspěšnějším koučem slovenské historie. S národním týmem získal na mistrovství světa zlato (2002) a stříbro (2000).

V semifinále olympijského turnaje ve Vancouveru potrápil Kanadu. Přesto před ním dostal přednost Vladimír Vůjtek. „Horší než Hanlon určitě být nemůže,“ dodával po volbě Marcel.

Po devíti měsících se tentýž chlapík za barem široce usmívá. Okamžitě si vzpomíná na svou původní nedůvěru. A nebojí se za ni na dálku Vůjtkovi omluvit.

„Mistrovství dopadlo výborně a jsem rád, že máme tak skvělého trenéra,“ říká Marcel. „Přesvědčil mě. Přinesl rozvahu, klid, stvořil skvělý tým.“

Slovenský fanoušek uznává, že Vůjtek je dobrou volbou pro Slovensko
Video se připravuje ...

Sám říká, že kdyby nebyl v práci, vyrazí hokejisty do centra pozdravit i na náměstí. „Pojedou kolem, tak na ně od baru alespoň kývnu…“ Vzápětí ovšem varovně zvedne prst. „Jen doufám, že to tak bude i pokračovat. Co nevidět je před námi ještě olympiáda v Soči!“

Vladimír Vůjtek se raduje s realizačním týmem Slovenska, zahraje si finále proti Rusku
Vladimír Vůjtek se raduje s realizačním týmem Slovenska, zahraje si finále proti Rusku

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud