Pavel Bárta
30. prosince 2013 • 22:16

Tohle je turnaj zázraků, radoval se český Němec Kahun

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ŠVÉDSKA | Po zápase zářil štěstím. A byl jediným Čechem, který měl radost z vítězství Německa 3:0. Útočník Dominik Kahun se narodil v Plané u Mariánských Lázní, jenže nastoupil na opačné straně barikády, za tým, který výběr do 20 let porazil na juniorském mistrovství světa vůbec poprvé v historii. „Je to asi turnaj zázraků,“ pravil dobrou češtinou útočník Sudbury Wolves v kanadské juniorské lize OHL.



MATCH OVERVIEW LEGACY
30. 12. • 13:35
Česko U20
Česko U20
0:3
ONLINE
30. prosince
13:35
Německo U20
Německo U20
Góly

Domácí:

Hosté: 14:24. F. Tiffels, 35:24. Kahun, 37:51. F. Tiffels

Sestavy

Domácí: Langhamer (Dolejš) – Knot, Šidlík, Marcel, Košťálek, Šulák, Němeček – Pastrňák, Simon, Procházka – Kämpf, Vrána, Kaše – Faksa, Tomeček, Volek – Sedláček, Zacha, Machač – Zdráhal.

Hosté: Cüpper (Reich) – Bender, Tiffels D., Möser, Saeftel, Botzenhardt, Wagner, Noske – Tuomie, Tiffels F., Kahun – Laub, Eisenschmid, Ziegler – Neugebauer, Kammerer, Filin – Klopper.

Rozhodčí

Tobias Björk (SWE), Steve Papp (CAN) – Kenji Kosaka (JPN), Henrik Pihlblad (SWE)

Stadion

Výhrou jste si uchovali poslední naději na postup do play off. Co se ve vás odehrává?
„Jsme šťastní. Museli jsme už vyhrát, abychom ještě měli šanci na čtvrtfinále. Je to prostě paráda porazit Čechy. Je to hrozná úleva. Chtěli jsme v tomhle turnaji aspoň jednou vyhrát a nejít do skupiny o sestup. Doufám, že to Slováci ještě Čechům ztíží, aby ta šance na čtvrtfinále vydržela.“

Češi poprvé v historii turnaje porazili Kanadu, vy jste krátce poté poprvé v jeho dějinách zdolali Čechy. Už to je docela převratné, nemyslíte?
(směje se) „Je to asi turnaj zázraků. Češi měli proti Kanadě docela štěstí a my proti nim taky. Oni si vytvořili hodně šancí, ale Marvin Cüper nás podržel. Spoustu toho vychytal, výbornej zápas od něj.“

Předtím jste ale končili pokaždé dost divokými prohrami. Připravovali jsme se na zápas nějak speciálně?
„Po Kanadě a Slovákách jsme si řekli, že už konečně musíme začít hrát. Proti Američanům jsme se snažili předvádět dobrý hokej, ale nad nimi nejde prostě vyhrát. Na Čechy jsme začali úplně stejně a tentokrát to vyšlo. Prostě super.“

Oba zápasy dělil necelý den, navíc vás kvůli zranění a disciplinárnímu trestu Leona Draisaitla mohlo nastoupit jen sedmnáct. Jak jste vydrželi takové nasazení celých 60 minut?
„Mluvili jsme o tom, že musíme makat, že Češi budou chtít střílet góly, řeknou si, jsou to Němci, pár si jich dáme. Jak proti nim začneme hrát tvrdě, nebude se jim to líbit, odradí je to. A to bylo vidět. Nechali se vylučovat a my toho využili.“

Bylo hodně důležité, že vy jste naopak do konce druhé třetiny neměli na trestné lavici nikoho?
„To jsme si právě říkali už před Američany, že se nesmíme nechat vylučovat. To nám proti Čechům hodně pomohlo.“

Kdy jste uvěřili, že zápas skončí vaším vítězstvím?
„Už před zápasem jsme byli přesvědčení, že to vyjde. Že tohle už prostě musíme vyhrát. A vyšlo to.“

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud