27. prosince 2014 • 07:00

Dvacítka vstup do MS nezvládla, se Švédskem prohrála 2:5

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté prohráli v prvním zápase na mistrovství světa hráčů do 20 let se Švédskem 2:5. V Torontu sice dokázali zásluhou branek Jakuba Vrány ve druhé třetině vyrovnat na 2:2, poté se však již střelecky prosazovali jen obhájci stříbrných medailí z předešlého šampionátu.



"Rozdíl mezi oběma týmy byl v přístupu hráčů k utkání. Naše nasazení neodpovídalo tomu, že se jedná o mistrovství světa. Neměli jsme potřebné zaujetí a zápal do hry. Byl to velmi nepovedený zápas," řekl po utkání trenér Miroslav Přerost.

Český tým přitom držel s favorizovanými Seveřany na začátku zápasu krok, v 5. minutě mohl otevřít skóre David Kaše, ale neuspěl stejně jako později Vrána s Ondřejem Kašem. V 11. minutě se do první velké příležitosti dostali Švédové, Nyladner ale Vaněčka nepřekonal. V 15. minutě byl ale vyloučen Špaček a soupeř toho využil. Libereckého gólmana prostřelil Kempe. Švédové získali klid a po Klokově chybě v rozehrávce přidal druhý gól Lööke.

Hned na začátku druhé třetině mohl snížit David Kaše, svůj samostatný nájezd na Söderströma však nezakončil přesně. Podobně se na druhé straně vedlo Nylanderovi. Sérii šancí zakončil gólem Vrána, který ve 24. minutě využil chybu Hägga a prostřelil švédského brankáře. Nejlepší střelec letošního MS hráčů do 18 let potvrdil své kvality i v polovině zápasu, kdy po přihrávce Ondřeje Kašeho vyrovnal.

Švédové slaví gól do české sítě
Švédové slaví gól do české sítě

Z nerozhodného stavu se však Češi neradovali dlouho, jen o 27 sekund později potrestal chybu Štencla Nylander a Švédsko opět vedlo. "Po vyrovnání jsme polevili a hned jsme znovu prohrávali, což našemu výkonu rozhodně nepomohlo. Tady je vidět, jak je hra rychlá. Koncentrovat se musíte každou sekundu," zlobil se po duelu Vrána.

Na začátku třetí části měli svěřenci trenéra Přerosta možnost vyrovnat v první přesilové hře, třetí gól se jim přidat nepodařilo. Švédové měli v přesilovkách mnohem lepší produktivitu, což potvrdili ve 46. minutě, kdy Kempe potrestal faul Němečka.

Navíc o dvě minuty později se individuálně prosadil de la Rose a bylo rozhodnuto. Švédi si tak připsali osmou výhru nad Českem na juniorském MS, naposledy Seveřané prohráli v prosinci 2002.

"Po dvou nevydařených zápasech v přípravě se nám podařilo do turnaje dobře vstoupit, což je super. Je to ale jen první zápas a my chceme dojít daleko. Začali jsme velice dobře, ale pak jsme dostali dva góly. Ve třetí třetině jsme ale hráli dobře a rozhodli," pochvaloval si švédský útočník William Nylander.

Další zápas čeká českou reprezentaci v sobotu, kdy se od 23:00 SEČ utká se Švýcarskem.

Mistrovství světa do 20 let v Kanadě - skupina B (Toronto):

ČR - Švédsko 2:5 (0:2, 2:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 24. Vrána, 31. Vrána (O. Kaše, Kämpf) - 15. Kempe (Linblom, Forsling), 20. Lööke (Wallmark), 31. Nylander (Lindblom), 46. Kempe (Holmström, Lindblom), 48. de la Rose (Blidh, Forsling). Rozhodčí: Baluška (SR), Kaukokari (Fin.) - Deahen (Fr.), Ritter (USA). Vyloučení: 5:4, navíc Němeček, Košťálek (oba ČR) oba 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 13.077.
Sestava ČR: Vaněček - Klok, Němeček, Štencel, Ščotka, Košťálek, Mašín - Vrána, Kämpf, O. Kaše - Pastrňák, Mandát, D. Kubalík - D. Kaše, Zacha, Zdráhal - Marek Růžička, Špaček, Gorčík. Trenéři: Miroslav Přerost, Jiří Juřík a Pavel Trnka.

MATCH OVERVIEW LEGACY
26. 12. • 23:00
Švédsko U20
Švédsko U20
5:2
ONLINE
26. prosince
23:00
Česká republika
Česká republika
Góly

Domácí: 14:46. Kempe, 19:13. Lööke, 30:29. Nylander, 45:37. Kempe, 47:38. de la Rose

Hosté: 23:33. Vrána, 30:02. Vrána

Sestavy

Domácí: Söderström (Ward) – Norell, Hägg, Aho, Lagesson, Bergman, Forsling, Englund – de la Rose, Blidh, Karlsson – Nylander, Lindblom, Holmström – Brodecki, Wallmark, Kempe – Olofsson, Lööke, Ehn – Bristedt

Hosté: Vaněček (Svoboda) – Klok, Němeček, Ščotka, Štencel, Košťálek, Mašín, Baránek – Kämpf, Vrána, O. Kaše – Pastrňák, Mandát, Kubalík – Zacha, D. Kaše, Zdráhal – Růžička, Špaček, Gorčík

Rozhodčí

Baluška (SVK), Kaukokari (FIN) – Deahen (FRA), Ritter (USA)

Stadion

Air Canada Centre, Toronto

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud