27. prosince 2014 • 09:33

Kouč dvacítky Přerost: S hráči jsem vedl o pauze důrazný pohovor

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvacítce úvodní zápas MS nevyšel, se Švédskem prohrála 2:5. Švédský výběr si připsal osmou výhru nad Českem na juniorském MS, naposledy Seveřané prohráli v prosinci 2002. "Hra už od začátku nebyla dobrá. Ve druhé třetině jsme se sice možná dostali na chvíli zpět do hry, ale už v první přestávce jsme měli velmi důrazný pohovor s hráči," konstatoval zklamaný trenér Miroslav Přerost.



Trenéra Přerosta výkon svěřenců zklamal. "K první pětce se ostatní formace příliš nepřipojily, pokračovali jsme ve fatálních ztrátách kotoučů. S takovouto hrou jsme zkrátka nemohli počítat s výhrou," uvedl Přerost, který vede českou dvacítku na pátém MS.

Spokojený se svým výkonem nebyl ani brankář Vítek Vaněček. "Chytalo se mi sice docela dobře, ale dostal jsem pět gólů. To je zkrátka moc. Měl bych příště pochytat něco víc. Na zápas celkově musíme jako tým co nejrychleji zapomenout a zabrat v druhém utkání," uvedl Vaněček, který si připsal 22 úspěšných zákroků.

Potřetí v řadě se tak opakoval scénář, kdy česká reprezentace na úvod juniorského šampionátu prohrála. "Kdybych věděl, čím to je, tak už bychom znovu neprohráli," podotkl s hořkým úsměvem kouč Přerost. "Bohužel se to opakovalo. Ale už nad tím nemůžeme přemýšlet. V sobotu nás čeká těžký duel se Švýcary, pak máme nevyzpytatelné Dány a my si to tedy do té doby musíme srovnat v hlavách," řekl.

Trenér národního týmu Miroslav Přerost pohledem kontroluje kostku nad ledem
Trenér národního týmu Miroslav Přerost pohledem kontroluje kostku nad ledem

To si dobře uvědomují i samotní hráči. "Utkání se Švédy bychom měli rychle hodit za hlavu, vyspat se z toho. Ráno nás ještě čeká trénink a od té doby už musíme směřovat vše k dalšímu zápasu se Švýcarskem," uvedl Vaněček.

Pro Švýcary to bude vůbec první vystoupení na turnaji. A co by podle trenéra mohlo na dalšího náročného soupeře platit? "To, co jsme chtěli hrát proti Švédům. Především jednoduchost, rychlé rozehrávky, přechod do útočného pásma. To dělá problémy všem soupeřům, ale musíme takový hokej předvádět," uvedl Přerost. "Musíme se dívat dopředu. Švýcaři hrají takovým divným systémem. Myslím, že hodně kopírují Kanadu. Když se na ně dobře připravíme, tak vyhrajeme," dodal Vrána bojovně.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud