Pavel Bárta
27. prosince 2014 • 15:50

Že zaspal? Nejsme padlí na hlavu, říká Přerost o "kauze" Karabáček

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KANADY | Byl z toho docela poprask. Mladý hokejový útočník Václav Karabáček se nechal slyšet, že vypadl z nominace na MS dvacítek v Kanadě kvůli zaspané týmové poradě. To ale kouč Miroslav Přerost odmítá: hlavním důvodem byl podle něj přetlak v útoku.



Napřed cestoval kvůli sněhové bouři komplikovaně z Kanady do Česka na přípravný kemp v Rokycanech, pak zase zpátky. Český tým opustil ještě před Vánoci, na svátky si odskočil domů a v den zahájení šampionátu byl opět na cestě z Prahy přes Montreal do Gatineau, kde hraje juniorskou QMJHL. Už s myšlenkami na plánovanou výměnu do celku Baie-Comeau.

„Ano, zaspal jsem týmový mítink, už předtím jsme s Pavlem Zachou jednou vynechali večeři,“ vracel se Karabáček ještě na ruzyňském letišti k tomu, co předcházelo jeho vyřazení z týmu.

Podle trenéra Miroslava Přerosta však byl hlavním důvodem přetlak v útoku, zejména po příjezdu Davida Pastrňáka z farmy Bostonu.

Trenér národního týmu Miroslav Přerost pohledem kontroluje kostku nad ledem
Trenér národního týmu Miroslav Přerost pohledem kontroluje kostku nad ledem

„Karabáček už předtím nezahrál dobře v přípravě proti Finsku a dostával se na hranu třináctého útočníka. Jako ortodoxní pravé křídlo je použitelný jen na tomto místě, kde jsme docela silní. Takže nám nezapadl do konceptu. A že zaspal poradu? To se stalo i dalším třem hráčům. Byli bychom padlí na hlavu, kdybychom jen kvůli tomu někoho vyloučili,“ vysvětlil kouč dvacítky.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud