Pavel Bárta
28. prosince 2014 • 08:06

Talent máme, ale postrádáme srdce, zopakoval Trnka po prohře se Švýcary

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TORONTA | Jak málo stačí k tomu, aby všechny plány a předpovědi šly rázem k čertu. Porážka 2:5 se Švýcarskem srazila českou dvacítku na juniorském šampionátu ještě níž. Mužstvo se najednou topí, přitom ho trápí pořád to samé, s čím se potýkalo v úvodním neúspěšném duelu se Švédy. „Máme tým s obrovským potenciálem, hordou talentu, ale postrádá srdce,“ zopakoval asistent Pavel Trnka jinými slovy to, na co si stěžoval trenér Přerost po zápase s Tre kronor.



Co dřív fungovalo třeba ještě na listopadovém Turnaji čtyř, je najednou pryč, sebevědomí kleslo na nulu. „Hrajeme bez zápalu, jeden kouká na druhého a čeká, že ten nebo onen to utrhne sám. Tím se rozpadá veškerý systém. I se Švýcary jsme prohrávali souboje, dostali opět lekci. Oni hráli jednoduše, dodržovali, co měli. A zaslouženě zvítězili,“ vypočítával Trnka.

Je to těžké, ale musíme se zvednout jako jeden chlap, burcuje hvězda Pastrňák
Video se připravuje ...

Tým tentokrát hodně srážely rychlé góly v začátcích třetin. Syn českých rodičů Kevin Fiala, který působí ve švédském Jönköpingu, otevřel skóre už po 46 vteřinách zápasu. Na český obrat odpověděli Švýcaři v úvodu druhé části dvěma trefami v rozmezí 44 sekund.

Čeští hokejisté neskrývali zklamání...Foto Pavel Mazáč (Deník Sport)

„V první třetině, kdy jsme mysleli, že tým je dodstatečně nabuzený a vyhecovaný, aby ten zápas vypadal úplně jinak než předchozí, jsme dostali hned rychlý gól na začátku, pak přišel nástup do druhé třetiny a zase rychlý gól. Situace je stále obtížnější, musíme porazit Dánsko, ale ani tak to není v našich rukou. Musíme udělat maximum, abychom tu situaci zvládli a dostali se z toho,“ připomněl Pavel Trnka.

Vítězství nad severským nováčkem je nutnost. Jenže ani to nemusí český tým posunout do čtvrtfinále. Dánové mají bod ze zápasu s Ruskem. Pokud by porazili ve svém posledním utkání Švýcarsko, museli by Češi okrást Rusy. Jinak hrozí pád do bojů o záchranu.

„Samozřejmě to není jednoduché, ale hráči sami si to musí uvědomit. Všichni tady reprezentujeme naši zemi, je to mistrovství světa. To je přece dostatečná motivace, aby se semkli a hráli jako tým. Jenže tak to zatím není, to postrádáme, to zatím chybí. Jedna facka v zápase se Švédy nestačila, dostali jsme další. Máme dva dny na to dát se dohromady. Ale hlavně jde o to, aby ti kluci si to uvědomili,“ uzavřel Přerostův asistent Trnka.

Postupový klíč:
Z každé skupiny postupují do čtvrtfinále čtyři mužstva (celkem 8), poslední dva týmy padají do bitvy o udržení.

MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 12. • 23:00
Česká republika
Česká republika
2:5
ONLINE
27. prosince
23:00
Švýcarsko U20
Švýcarsko U20
Góly

Domácí: 01:44. Růžička, 04:42. Klok

Hosté: 00:46. Fiala, 11:37. Fiala, 20:45. Rod, 21:29. Wieser, 34:41. Fazzini

Sestavy

Domácí: Vaněček (Svoboda) – Klok, Němeček, Ščotka, Štencel, Koštálek, Mašín, Baránek – Kämpf, Vrána, O. Kaše – Zacha, Mandát, Kubalík – Pastrňák, D. Kaše, Zdráhal – Růžička, Špaček, Gorčík

Hosté: Descloux (Waeber) – Fora, Muller, Siegenthaler, Rathgeb, Baltisberger, Kindschi, Harlacher – Fuchs, Fazzini, Rod – Fiala, Malgin, Meier – Schweri, Wieser, Suter – Hischier, Schmidli, Aeschlimann

Rozhodčí

Brugemann, Ohlund – Browne, Dehaen

Stadion

Air Canada Centre, Toronto

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud