Pavel Bárta
31. prosince 2015 • 20:18

Rozhodla to sporná vyloučení, mrzelo Smejkala po prohře s Finy

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prohráli s Finskem 4:5, ale byla to porážka se ctí. „Ale pocity jsou docela špatné, protože v třetí třetině jsme byli lepší, rozhodla to sporná vyloučení,“ shrnul Jiří Smejkal, autor prvního českého gólu. Byl to hokej jako řemen a česká dvacítka ukázala, že její výkon v turnaji nabírá na obrátkách. Nad Finy, hnanými zaplněnou Hartwall Arenou dvakrát vedli. Domácí výsledek dvakrát otočili díky třem využitým přesilovkám. Ve čtvrtfinále pak hrají s USA v sobotu od 19 hodin.



„S tím nic dělat nemůžeme. Po našem prvním vedení dostal Filip Hronek asi pět, šet ran, pak jednu vrátil a šel jenom on. Rozhodčí viděl jen to. Ale makali jsme na sto procent. Ukázalo se, že můžeme hrát s každým, asi se nebudeme moct dotýkat soupeře. Ale hrajeme čtvrtfinále s Američany, snad to bude lepší,“ pravil hořce Smejkal.

První útok, v němž nastupoval s Davidem Pastrňákem a Michaelem Špačkem hrál proti nejúdernějších jednotce finských mladíků v čele s Jessem Puljujärvim. Za rovnovážného stavu inkasovala jednou, sama dala dva góly. „Oni jsou šikovní, velcí, nechtěli jsme je pouštět do přečíslení, ale párkrát se jim to povedlo. Ale nebylo to špatné, jak říkám, rozhodly ty přesilovky. My jsme si docela vyhověli, škoda, že to tam za stavu 4:3 pro nás skákalo a Pasta to netrefil do prázdné brány. Mohlo to být 5:3 a bylo by rozhodnuto,“ vracel se jihočeský rodák.

Na čtvrtfinále si po odpoledním vítězství Ruska nad Slováky mohli vybírat už jen mezi Kanadou a Američany. Nakonec jdou na tým, s nímž prohráli před půldruhým rokem finále na šampionátu osmnáctiletých. „Hrají super, bude to těžký zápas. Budeme se chtít i trošku pomstít za ty osmnáctky, dvakrát jsme tehdy s nimi v turnaji prohráli. Dáme do toho všechno,“ slíbil Jiří Smejkal. Čtvrtfinále hrají Češi v sobotu v druhé helsinské aréně Jäähalli.

Hokejisté české reprezentace do 20 let slaví gól do sítě domácího Finska
Hokejisté české reprezentace do 20 let slaví gól do sítě domácího Finska

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Play off
Články odjinud


Články odjinud