1. ledna 2017 • 14:03

Když s Kanadou zvládneme úvod, může se stát cokoliv, věří Šoustal

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté si dobře uvědomují, jak silný protivník se jim ve čtvrtfinále juniorského mistrovství světa postaví do cesty. S favorizovanou Kanadou mají čerstvé zkušenosti - v přípravě před šampionátem s ní prohráli 0:8 a 0:5. Přesto neztrácí svěřenci kouče Jakuba Petra víru v možný postup. Hlavní prý bude zvládnout začátek utkání. "Když se to povede, tak se může stát cokoliv," věří útočník Tomáš Šoustal.



"Musíme hrát zodpovědně v obraně. Rozhodující bude vstup do zápasu. Když vydržíme prvních deset, patnáct minut, tak máme šanci. Pak se může stát cokoliv, oni třeba znervózní. Kanaďani budou v postavení, že musí. My jsme dá se říct outsideři," řekl Šoustal.

Podle dalšího útočníka Lukáše Jaška je úplně jedno, že český tým bude hrát s Kanadou. Američané by podle něho byli soupeřem na stejné úrovni. "Musíme to zvládnout tak, nebo tak. Může nám pomoci, že jsme s nimi hráli v přípravě. Určitě se na ten zápas podíváme znovu," uvedl Jašek.

"Do čtvrtfinále půjdeme jako outsideři, ale chceme překvapit. Rozhodně do něj nepůjdeme se svěšenými hlavami a s tím, že prohrajeme a pojedeme domů," doplnil Jašek.

Daniel Kurovský připustil, že český tým přece jen doufal v zápas s Američany, s kterými v přípravě prohrál "jen" 0:4. "Kanada je velmi silná. Myslím, že s Američany by byla větší šanci postoupit do semifinále a poprat se o medaili," uvedl Kurovský.

"Je to jen o hlavě. Pokud máme postoupit, musíme porazit kohokoliv a neohlížet se, z jakého místa jdeme do čtvrtfinále. Na turnaji není slabého soupeře," prohlásil David Kaše.

Švédský mladík Tim Söderlund padá přes českého brankáře Daniela Vladaře na MS do 20 let
Švédský mladík Tim Söderlund padá přes českého brankáře Daniela Vladaře na MS do 20 let

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud