1. května 2013 • 18:54

Hokejisté poprvé trénovali ve Švédsku, chybělo trio z Phoenixu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová reprezentace si dnes v podvečer poprvé vyzkoušela led stockholmské haly Globen, kde v pátek odpoledne vstoupí do mistrovství světa. Kouč Alois Hadamczik měl k dispozici jen 22 hráčů, až večer se totiž k týmu připojí zbývající trojice posil ze zámořské NHL - trio Phoenixu Zbyněk Michálek, Radim Vrbata a Martin Hanzal.



Český tým bude v cestě za čtvrtou medailí na MS za sebou spoléhat na deset posil z kanadsko-americké soutěže. Brankář Ondřej Pavelec k týmu dorazil již v úterý v Praze, obránce Ladislav Šmíd dnes ráno na letišti v české metropoli a zbývající pětice Jan Hejda, Jakub Voráček, Jiří Tlustý, Jiří Hudler a Tomáš Fleischmann ve Stockholmu.

Hned na úvod muselo vedení reprezentace řešit menší problém s výstrojí. Od výrobce totiž hokejisté dostali malé kalhoty. "Jsou trochu těsné, jsme v nich jako baletky," hořce se pousmál kapitán Jiří Novotný. Označení velikostí totiž neodpovídalo zvyklostem.

Vypomoci hokejistům museli Švédové, kteří jim zapůjčili část svého loňského vybavení. Někteří hráči tak trénink absolvovali s červenými návleky na "švédských" modrých kalhotách. Ve čtvrtek partneři Českého svazu ledního hokeje do dějiště mistrovství přivezou z Prahy správné kalhoty. "Je to nejrychlejší a nejschůdnější řešení," řekl manažer týmu Jan Černý.

Národní tým do Stockholmu přiletěl krátce po obědě a hokejisty přivítalo vcelku příjemné počasí, i když teplo ve švédské metropoli není. Dva dny před začátkem turnaje panuje v okolí Globen Areny čilý ruch, pořadatelé připravují stánky se suvenýry, fanouškovskou zónu i prezentace partnerů šampionátu.

Na stojanech již ale vlají vlajky účastníků MS a na blížící se start vrcholné akce sezony upozorňuje i řada plakátů. Organizátoři věří, že o turnaj bude ze strany diváků mnohem větší zájem než před rokem.

Alois Hadamczik debatuje s Jakubem Voráčkem během tréninku české reprezentace ve Stockholmu
Alois Hadamczik debatuje s Jakubem Voráčkem během tréninku české reprezentace ve Stockholmu

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud