3. května 2013 • 22:20

Brzké klopýtnutí domácích Švédů, favorit nestačil na Švýcary

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Švédska vstoupili do domácího mistrovství světa ve Stockholmu překvapivou prohrou se Švýcarskem 2:3. Ani závěrečný finiš jim nestačil k vyrovnání, o které se ještě snažili po snížení Simona Hjalmarssona 22 vteřin před koncem. Švédové budou v sobotu hrát s českou reprezentací.



V dresu vítězů si vychutnal úspěch i obránce Mathias Seger z Curychu, který startuje už na 15. mistrovství světa, čímž vyrovnal rekord Fina Petteriho Nummelina. Naposledy Švýcaři porazili na světovém šampionátu Švédsko v roce 2008 v Québeku a paradoxně to bylo jedno z mála utkání, v kterém Seger chyběl.

Švédové měli hned v úvodní minutě výhodu přesilové hry po Moserově faulu a brankáři Gerberovi pomohla po Franssonově střele pravá tyč. Výběr Tří korunek nevyužil ani další přesilovku a v 15. minutě trefil tyč i Jämtin. Švýcaři byli blízko branky při vyloučení Jimmieho Ericssona.

Domácí odolali i v dalším oslabení na přelomu první a druhé třetiny, ale ve 23. minutě už inkasovali. Bieberovo nahození si nešťastně srazil bruslí do vlastní branky Granberg. Ve 29. minutě zvýšil po individuální akci Niederreiter, který se prokličkoval před Markströma, jehož překonal bekhendem.

Po sérii přesilovek na obou stranách se radovali poprvé Švédové. Naskytla se jim po vyloučeních Segera a Furrera převaha pěti proti třem na minutu a půl a po 59 vteřinách ji využil ránou od modré čáry obránce Fransson.

V úvodu třetí třetiny mohl zvýšit po úniku v oslabení Suri. Švédové se marně tlačili za vyrovnáním a v čase 59:27 naopak při jejich power play trefil prázdnou branku Gardner. Hned za 11 vteřin ještě vykřesal naději Seveřanům Hjalmarsson, ale v závěrečném tlaku už Gerber znovu neinkasoval.

MATCH OVERVIEW LEGACY
3. 5. • 20:15
Švédsko
Švédsko
2:3
ONLINE
3. května
20:15
Švýcarsko
Švýcarsko
Góly

Domácí: 38:10. Fransson, 59:38. Hjalmarsson

Hosté: 22:52. Bieber, 28:17. Niederreiter, 59:27. Gardner

Sestavy

Domácí: Markstrom (Enroth) – Kronwall, Falth, Gustafsson, Tallinder, Granberg, Fransson – Eriksson, Persson, Axelsson – Hjalmarsson, Lundqvist, Jamtim – Lindberg, Ericsson, Landeskog – Jarnkrok, Danielsson, Thornberg. Trenér: Par Marts

Hosté: Gerber (Berra) – Vauclair, Seger, Blindenbacher, Furrer, von Gunten, Josi, Blum, Grossmann – Niederreiter, Pluss, Moser – Cunti, Bodenmann, Hollenstein – Ambuhl, Suri, Gardner – Trachsler, Bieber, Walker. Trenér: Sean Simpson

Rozhodčí

Croft (USA), Ronn (FIN) – Suominen (FIN), Valach (SVK)

Stadion

Stockholm Globe Arena (12500)

Návštěva

12500 (Vyprodáno) diváků

Pořádně ďábelští fanoušci dorazili do červené arény Globen ze Švýcarských Alp
Pořádně ďábelští fanoušci dorazili do červené arény Globen ze Švýcarských Alp

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud