19. května 2013 • 05:00

Holík o nároďáku: Hlavně tam nepouštějte spisovatele Lenera a Jelínka!

Autor: mir, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvoutýdenní trápení hokejové reprezentace, které vyvrcholilo vyřazením ve čtvrtfinále MS, otevřelo otázku, zda není na čase uvažovat o změnách na trenérském postu. Většina fanoušků by si přála Hadamczikův konec, podle Jaroslava Holíka by však mohlo být mnohem hůře. Legenda českého hokeje se hrozí, aby reprezentaci nepřevzal některý z trenérů-teoretiků.



"Hlavně, aby nešel k národnímu mužstvu některý z těch spisovatelů hokejových knížek. Slavomír Lener nebo Marian Jelínek," vyjádřil své obavy Holík v anketě deníku Sport. "To jsou odborníci, kteří o hokeji budou přednášet, ale nikdy nic nevyhrají," je přesvědčen.

Skeptický je i vůči tomu, aby na střídačku zamířil některý z nedávno končících představitelů zlaté generace. "Trenéřina není jen tak, nejprve musíte získat nějaké zkušenosti. Ty oni nemají. Nejde si říct, že dobrý hráč bude hned kvalitní kouč," obává se.


Do olympiády v Soči musí podle deníku Sport národní tým napravit mnoho problémů. Ve Stockholmu týmu chyběl lídr a řád, zatímco kouč Hadamczik tápal. Chaoticky točil sestavou a reprezentantům nepřidala ani jeho neobratná vyjádření pro média.

Podle Holíka nicméně situace není tak kritická. Sedmdesátiletý bývalý útočník příčiny letošního nezdaru vidí především ve špatném rozpoložení jednotlivých hráčů. "Letos to nevyšlo, jenže to se prostě může stát. Špička se k sobě dotahuje, holt se naši hráči nepotkali s dobrou formou. Neházel bych to všechno na trenéra, to je podle mě nesmysl," nechal se slyšet.

Holík jako bývalý kouč juniorských výběrů, se kterými získal v letech 2000 a 2001 tituly mistrů světa, vidí do budoucna největší ohrožení českého hokeje v mizerné práci s mladými hráči.

"Víc než áčko bychom měli řešit naše obrovské problémy s mládeží. Tam je příčina, že se nám všichni přibližují," přemítá. "Alespoň, že dostal šanci Tomáš Hertl. Ten se mi líbí moc. Ale v zámoří to taky bude mít ještě těžké a projde tam školou,“ varuje Holík slávistického odchovance, který po MS oznámil, že chce zkusit štěstí v USA.

KAM DÁL S HOKEJOVOU REPREZENTACÍ? VELKÉ TÉMA A NÁZORY DALŠÍCH EXPERTŮ ČTĚTE V NEDĚLNÍM SPORTU!

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud