10. dubna 2014 • 10:00

Jágrovi se Růžička ještě nedovolal. Hejda by na MS přijel po prvním kole

Autor: zej, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco bylo jasné, že hokejisté New Jersey Devils definitinvě přišli o naději na postup do play off, kouč české reprezentace Vladimír Růžička už žhavil telefonní linky. Ani Jaromíru Jágrovi, ani Marku Židlickému, které by chtěl do svého týmu na mistrovství světa, se ale zatím nedovolal.



„Znovu Jardovi zavolám. A uvidíme. Zatím jsem se mu nedovolal, ale to je u něj normální. Budu to zkoušet. Nebo mu napíšu další zprávu,“ pousmál se Růžička ve středu, tedy ještě v době, kdy nebylo vyřazení Devils jisté.

„Chápu, že bylo těžké se jim dovolat, když ještě nevěděli, jestli nepostoupí,“ doplnil pro iSport o den později po dalším neúspěšném pokusu o zkontaktování se s největší českou hvězdou.

Optimismus může Růžičkovi dodat pohled do minulosti - Jágr se v NHL neprobojoval do play off do letoška zatím jen dvakrát a v obou případech (2002 a 2004) na mistrovství světa přijel. Jak se rozhodne teď?

Vedle Jágra má Růžička eminentní zájem i obránce Marka Židlického . Další bek, Jan Hejda, mu přislíbil případnou účast na šampionátu v případě, že by jeho Colorado nepřešlo přes první kolo play off.

Růžička chce na MS i Jágra. Zatím se mu ale nedovolal
Video se připravuje ...

Počítat naopak v Bělorusku nemůže s obráncem Ladislavem Šmídem , kterého nepustí zdravotní potíže s krkem. „Mluvil jsem s ním v úterý večer a říkal, že do konce základní části NHL už nenastoupí a určitě neprojde výstupní prohlídkou,“ uvedl Růžička o zadákovi z Calgary.

Pro českou defenzivu je to velmi nepříjemná zpráva.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud