Květoslav Šimek
19. května 2014 • 12:02

Rozpáraný Haščák utíkal z nemocnice, Slováci fandí Dánům a Čechům

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mít i trochu štěstí v neštěstí, jako útočník Marcel Haščák po ošklivé ráně pukem pod oko. To potřebují slovenští hokejisté v závěrečné fázi základních skupin na mistrovství světa v Minsku. V úterý musí porazit Dánsko (15.45) a zároveň doufat, že Francie nezíská ze zápasů s Dánskem (dnes od 15.45, online na www.iSport.cz) a Českem (zítra v 19.45) víc než dva body. Jen tak si tým českého trenéra Vladimíra Vůjtka zajistí postup do čtvrtfinále.



Slováci mají 7 bodů, stejně jako Francie a Norsko. Francouzi ovšem hrají ještě dva zápasy (Dánsko, Česko) a díky vítězství 5:3 mají se Slovenskem lepší bilanci. Norové hrají v úterý s Kanadou. Se Slovenskem (2:5) i s Francií (4:5sn) padli.

„Věříme, že nám Dánové v pondělí pomůžou,“ říkal trenér Vladimír Vůjtek. „Nemáme to ve svých rukách, ale šance na postup do čtvrtfinále stále žije. A samozřejmě, sami musíme v úterý určitě vyhrát.“

Dánové rozhodně mají slušnou motivaci. Aktuálně mají 5 bodů, a pokud porazí Francii i Slovensko, zahrají si čtvrtfinále.

V nadsázce by se dalo říct, že Slováci budou potřebovat i trochu štěstí v neštěstí. Tak jako jejich útočník Marcel Haščák. Nejdřív jej skolila viróza a horečky a sotva se proti Itálii vrátil na led, dostal pukem do obličeje.

VIDEO: Haščák po zásahu pukem okamžitě padl na led

Crčela z něj krev, doktor mu ránu zašil čtyřmi stehy. Vyšetření v nemocnici naštěstí neukázalo žádné zlomeniny, Haščák může proti Dánsku hrát. „Díky bohu to není zlomené ani prasknuté,“ říkal Haščák pro agenturu TASR. „Plexisklo absorbovalo náraz, trochu se mi zarylo do tváře. Naštěstí mě puk trefil pod oko.“

Z nemocnice po rentgenu rychle utíkal. „Kdyby to bylo zlomené, určitě bych se tam operovat nenechal. Chtěli mi ještě brát moč a krev, rentgenovat hrudník, píchnout protitetanovku a další zbytečná vyšetření, ale to už jsem se nenechal. Podepsal jsem reverz, aby mě pustili pryč.“

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud