25. května 2014 • 22:53

Češi zůstali v žebříčku IIHF pátí. Znají už skupinu na další šampionát

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté se příští rok v základní skupině domácího mistrovství světa v Praze utkají se Švédskem, Kanadou, Švýcarskem, Lotyšskem, Francií, Německem a Rakouskem. Plánované složení skupin zveřejnila Mezinárodní hokejová federace (IIHF) na základě žebříčku IIHF. Ve skupině B v Ostravě bude hrát Slovensko a oba letošní finalisté Rusko a Finsko.



Teoreticky ještě může dojít ke změně, není to ale příliš pravděpodobné. Čeští pořadatelé totiž chtěli, aby národní tým hrál v Praze a Slovensko v Ostravě. Stejně jako v roce 2004, kdy se MS v České republice konalo naposledy. I proto si své pozice vyměnily Slovensko a Švýcarsko, což ale musí ještě formálně schválit vedení mezinárodní federace. Příští rok se MS uskuteční od 1. do 17. května.

Složení skupin:

Skupina A (Praha): Švédsko, Kanada, ČR, Švýcarsko, Lotyšsko, Francie, Německo, Rakousko.
Skupina B (Ostrava): Finsko, Rusko, USA, Slovensko, Norsko, Bělorusko, Slovinsko, Dánsko.

Švédové vládnou žebříčku IIHF, Češi jsou pátí

Hokejisté Švédska i po mistrovství světa v Minsku vládnou žebříčku mezinárodní federace IIHF. Na kontě mají 3990 bodů, o 35 více než druhé Finsko. Následují třetí Rusové (3915 bodů) a čtvrtí Kanaďané (3850). Češi zůstali s 3745 body na pátém místě. Žebříček IIHF hodnotí země podle úspěšnosti za poslední čtyři roky, přičemž se započítávají umístění na světových šampionátech a olympijských hrách. Body ze tří předešlých šampionátů jsou každý rok redukovány o 25 procent.

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud