27. dubna 2015 • 00:00

Dopřejte si v O2 Areně nepasterizovaný Staropramen. Čepuje se ze čtyř tanků

Prezentace klienta
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyprodaný koncert nebo sportovní utkání, to je pro pražskou O2 arenu zhruba 17 tisíc návštěvníků. Těm v hale slouží unikátní systém pivního hospodářství, který od počátku existence haly spravuje dlouhodobý partner O2 areny - společnost Pivovary Staropramen.



Systém je výjimečný i ve světovém měřítku. Díky němu může být během akce načepováno až desítky tisíc piv čerstvého nepasterizovaného tankového Staropramenu.  Aby hala nebyla zatížena neustálým převážením KEG sudů, byla zvolena technologie s pivními tanky, potrubím a speciálními výčepy.

Celý systém je kompletně vyrobený z nerezového materiálu a skládá se ze čtyř hlavních ležáckých tanků, osmi okruhů a 2,7 kilometru pivních trubek. Většina jeho částí je pečlivě uschovaná v útrobách haly. Pivní potrubí je zabudované ve zdech. Zakončuje jej 168 speciálních výčepů a 24 standardních výčepů,“ popisuje Milan Loskot, manažer technického servisu Staropramenu. „Při počátečním testování se ukázalo, že zvládneme natočit přes 30 000 piv za patnáct minut,“ dodává Milan Loskot.

Pivní sklep uvnitř O2 areny. Staropramen čepovaný z těchto tanků je čerstvý a nepasterizovaný. Pivní sklep uvnitř O2 areny. Staropramen čepovaný z těchto tanků je čerstvý a nepasterizovaný.Foto Staropramen

Jak unikátní pivní systém funguje a jak se pivo dostane ze Staropramenu do O2 areny si můžete prohlédnout zde:

Kvalita piva je pro smíchovský pivovar i provozovatele haly samozřejmě velmi důležitá. Do haly se tak vozí čerstvý nepasterizovaný Staropramen Světlý, který je z deset kilometrů vzdáleného smíchovského pivovaru do haly přivážen cisternou s tanky. Čerstvost je přitom pro pivo klíčovou kvalitativní vlastností. Blízkost pivovaru také umožňuje flexibilně reagovat na poptávku v hale.

Do haly se pivo vozí přímo ze smíchovského pivovaru speciální cisternou pro tankové pivo. Do haly se pivo vozí přímo ze smíchovského pivovaru speciální cisternou pro tankové pivo.Foto Staropramen

Aby mohl být systém v hale v neustálém režimu údržby, má Staropramen v hale trvale svého správce pivního hospodářství, který o něj denně pečuje.

Více naleznete na http://www.staropramen.cz/

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud