Zdeněk Janda
8. ledna 2015 • 04:59

Jágr promluvil o MS: Nároďák? Není to tak, že nechci reprezentovat

Autor: Zdeněk Janda, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to jedna z nejčastějších otázek, kterou si hokejoví fanoušci před blížícím se světovým šampionátem v Praze a Ostravě pokládají. Bude za národní tým opět bojovat Jaromír Jágr?



Legendární osmašedesátka sice před časem oznámila, že už se v národním dresu neobjeví, definitivní NE však znovu zatím nevyslovil. „Nejdůležitější je, jestli budeme v play off, nebo ne. A pokud ne, je reálná možnost, že budu vyměněný. Takže se k tomu nechci moc vyjadřovat,“ říká brzy třiačtyřicetiletý hokejista.

Jaromír Jágr překonal v NHL rekord Gordieho Howea, když se stal v necelých 43 letech nejstarším hráčem v historii soutěže, který dal hattrickFoto ČTK
Devils však zatím mají k postupu mezi šestnáct nejlepších zatraceně daleko, a tak si fanoušci mohou dělat naděje, že česká ikona se s reprezentační kariérou rozloučí před vlastními diváky.

Je tu však i další potencionální „nebezpečí“, které může celou věc pokazit. Již zmiňovaný možný trejd do jiného týmu. Sám Jágr tuto možnost připustil jako velmi reálnou.  

„Ono to opravdu není tak, že bych nechtěl reprezentovat. Vždycky to mě pro znamenalo hrozně moc. Ale tam jde o to, že pokud jsem v sestavě, tak i když budu hrát ve čtvrté lajně, tak asi díky svému jménu a tomu, co jsem prožil, budou i další hráči podvědomě čekat, že když o něco půjde, můžu se zápasem něco udělat.  Ale já už prostě nemám na to, abych dal gól, když si řeknu, že ho dám,“ vysvětluje Jágr.

Další zajímavosti o možné účasti Jaromíra Jágra na světovém šampionátu v Praze a Ostravě čtěte v čtvrtečním vydání deníku Sport.
V elektronické podobě si ho můžete koupit ZDE >>>

Titulní strana čtvrtečního deníku Sport Titulní strana čtvrtečního deníku SportFoto sport

Zde si vyberte, zda si chcete aktuální či archívní vydáníku Sport přečíst ve vašem počítači, nebo ve smart phonech či tabletech.

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Tištěné vydání deníku Sport si nyní můžete přečíst i v elektronické verzi Tištěné vydání deníku Sport si nyní můžete přečíst i v elektronické verziFoto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud