26. února 2015 • 04:55

Žolík pro MS? Neuvirth v NHL září a sní o šanci v reprezentaci

Autor: iSport.cz, fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Buffalu konečně získal pevnější místo v sestavě a odvděčuje se skvělými výkony. Brankář Michal Neuvirth by si chtěl říct o dlouhodobý kontrakt a sní o tom, že by se mohl dostat i do výběru reprezentačního kouče Růžičky pro domácí mistrovství světa. A nejen jako trojka.



„Pro mě je teď hlavním cílem dochytat dobře sezonou v NHL, ale reprezentovat Českou republiku by pro mě byla velká pocta. Nároďák zůstává mým velkým snem, zvlášť v podobě startu na domácím šampionátu. Ještě je ale před námi hodně zápasů, může se stát cokoliv,“ říká Neuvirth v rozhovoru pro čtvrteční deník Sport.

V něm se vrací i ke svému prohlášení, že by na šampionát do Prahy nechtěl jet jako trojka. „Rozhodně bych se přijel o místo v nároďáku poprat, bez debat. Kdybych měl ale na turnaji plnit roli třetího gólmana, určitě by to i tak byla zajímavá a cenná zkušenost, ovšem přijde mi, že kluci, kteří chytají dobře v extralize, třeba Pavel Francouz, by ji ocenili víc než já,“ vysvětluje.

Teď se ale soustředí hlavně na své výkony v Buffalu, kde nastoupil už v šesti zápasech za sebou a poslednímu týmu NHL vychytal šest bodů, když dosáhl více než 95procentní úspěšnosti zásahů.

Co říká o své pozici v Buffalu?

Co říká o spekulacích na výměnu?

Jací jsou další adepti na post brankáře pro MS?

Velký rozhovor s Michalem Neuvirthem i program inspekční cesty Jaroslava Špačka do NHL najdete ve čtvrtečním Sportu! Elektronickou verzi si můžete zakoupit ZDE »

Ve čtvrtečním Sportu najdete velký rozhovor s Michalem Neuvirthem či s třineckým bossem Moderem v rámci seriálu TOP 50 mocných v českém hokeji...Foto Archiv Sport

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud