26. března 2015 • 19:00

Pozor, nad hlavou lítá dron! Hokejová repre v zajetí kamer

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Vrrrrrr. Vrrrrrr. Typický zvuk, který doprovází pouštění letadel, zpestřil včerejší trénink hokejové reprezentace ve Velkých Popovicích. Hráčům se nad hlavami vznášel dron! Ovšem nic špionážního, to jen jeden z reklamních partnerů svazu točil spoty. Je vidět, že se blíží domácí šampionát, hokejisté musejí absolvovat i spoustu propagačních akcí.



Pohled na hokej z ptačí perspektivy... Trénink české reprezentace natáčel ze vzduchu dron...Foto Karel Švec (ČSLH)
Zářezy bruslí. Nepřeslechnutelné pokyny od trenérů. Rány do mantinelů i plexiskla. Ale přesto se během včerejšího tréninku hokejové reprezentace ozýval ještě jeden zvuk. Neobvyklý. Při letmém pohledu člověk nic nezjistil. Až když zvedl hlavu, mu to došlo – vždyť hráčům nad hlavami létal dron! Bezpilotní „letadélko s kamerami“ v rámci reklamní kampaně sledovalo pohyby hráčů.

A využil k tomu reálný trénink. „Překvapilo mě, jaký z toho byl hukot. A docela to dělalo velký vítr,“ přiznal útočník Martin Růžička, jenž byl jedním z hráčů, kteří se po ledě navíc proháněli se speciální GoPro kamerou připevněnou na helmě. Hokejoví fanoušci se tedy mohou těšit na mimořádně lákavé záběry.

Na kamery na helmách už jsou hokejisté zvyklí, ale dron, to byla novinka. „To jsem při hokeji viděl poprvé,“ pousmál se Růžička. „Překvapilo mě, jak to furt vrčelo,“ v odlehčeném tónu dodal i jeho jmenovec Vladimír, hlavní kouč národního týmu. Ten kvůli reklamním záběrům malinko poupravil harmonogram dopolední přípravy.

Trénink hokejové reprezentace natáčel z ptačí perspektivy dron
Video se připravuje ...

„To, co jsme potřebovali, jsme ale odtrénovali. Ta sportovní stránka je pořád na prvním místě,“ zdůrazňuje kouč. I včerejší trénink dokumentoval, že se národní mužstvo nepřipravuje na žádnou tuctovou akci. Ale na domácí mistrovství světa. Což s sebou přináší reklamní a propagační akcí, kterých se k vedení reprezentace sbíhají desítky.

„Ten zájem je obrovský,“ připouští Martin Loukota, manažer národního týmu. Je to on, kdo ve spolupráci s vedením svazu a společností BPA, hlavním marketingovým partnerem svazu, všechny reklamní požadavky koordinuje.

Hokejoví reprezentanti pod dozorem kamer
Hokejoví reprezentanti pod dozorem kamer

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud