Květoslav Šimek
31. března 2015 • 14:08

MS v Ostravě: 120 milionů na organizaci a rozbité sklo pro štěstí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zhruba 120 milionů korun investovalo město Ostrava a Moravskoslezský kraj na zajištění, organizaci a propagaci hokejového mistrovství světa, které se od 1. do 17. května uskuteční v Praze a Ostravě. V ostravské skupině B se kromě „domácího“ Slovenska představí oba finalisté Rusko a Finsko, našlapaný tým USA, Bělorusko, Norsko, Dánsko a Slovinsko.



„Investovala se spousta peněz, pro Ostravu to bude bezesporu sportovní i společenský vrchol roku,“ říkal primátor města Tomáš Macura. Když se těsně před tiskovou konferencí s rachotem zřítil stolek s limonádami, pohotově dodal: „A ještě k tomu musíme připočítat i čistění koberce.“

Nehodu organizátoři hned vzali jako pozitivní zprávu. „Jestliže střepy přinášejí štěstí, tak posledních 31 dní, které do začátku šampionátu zbývají, zvládneme,“ usmála se ředitelka komunikace Martina Kučerová.

Šéf organizačního týmu Aleš Pavlík věří, že je Ostrava na šampionát připravená. „Děláme vše pro to, aby bylo mistrovství světa po jedenácti letech v Praze a Ostravě opět úspěšné. Správné partnery a kolegy na to máme – město i kraj. I proto není mistrovství v Praze a Bratislavě, ale v Praze a Ostravě.“

Vystavené medaile k mistrovství světa v hokeji
Video se připravuje ...

Město Ostrava investovalo do mistrovství 80 milionů korun. „Třicet milionů na podporu pořadatelství, třicet milionů jako injekci pro ČEZ Arenu na nová světla a kostku, šestnáct milionů na přistavění výtahů a úpravu ochozů a čtyři miliony na propagaci města a šampionátu,“ vypočítal první náměstek primátora Lumír Palyza.

Moravskoslezský kraj odhadl náklady na 40 milionů korun. Ve spolupráci s policií, záchrankou i hasiči také jeho zástupci věří v úspěšné zvládnutí šampionátu. Bonusem pro fanoušky z Ostravy a okolí je vystavený pohár pro mistry světa. I s medailemi je do úterý 31. března k vidění na radnici. Pak se přesune do oblasti Dolních Vítkovic.

Oficiální fan zóna bude před ČEZ Arenou. Pořadatelé dopředu prosí fanoušky o dochvilnost a dostatečné časové rezervy. Bezpečnostní prohlídky se mohou protáhnout, je třeba s tím počítat. Vstupenky na ostravské zápasy jsou stále k dispozici, prodáno je 63% kapacity. „To je o procento víc než v Praze,“ pousmál se Pavlík.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud