1. dubna 2015 • 15:15

VIDEO: Kabáti brousí nože. Poslechněte si píseň pro MS v hokeji

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová horečka stoupá. Blížící se mistrovství světa v České republice, které startuje za 29 dnů, už má svoji písničku, která by měla pomoci domácím v cestě za zlatem. Dnes ji na internetu odhalila skupina Kabát, která skladbu Brousíme nože představila fanouškům jako první z připravovaného alba. „Měla by dodat hráčům hokeje energii a chuť do hry, a nám fanouškům by měla připomínat, že je to opravdu jen hra, a že nejde o život!“ tvrdí členové kapely na svých stránkách.



"Kabáty posloucháme v kabině, takže jsme moc rádi, že nám složili písničku. Je super. Myslím, že se do kabiny před zápasem bude hodit," řekl útočník Radek Smoleňák, jenž byl v této sezoně kapitánem českého výběru.

"Bylo by hezký, kdybychom vyhráli poslední zápas na mistrovství, tahle písnička se pustila a mohli jsme si ji všichni najednou zazpívat," pohrál si Smoleňák s vidinou zisku titulu mistrů světa. Kromě svižné a řízné hudby se mu líbí i text. "Jak tam je 'trenér je zralej na bypass', to si myslím, že naprosto sedí," smál se Smoleňák.

"Kluci (členové Kabátu) jsou fanoušci hokeje a vynikající hokejisti, kteří atakovali mládežnické reprezentace, to možná málokdo ví. To hokejové srdce tam tedy je a odrazilo se i v té písničce. Doufám, že se skladba bude líbit, bude nám všem zlepšovat náladu a ta nám pak vydrží až do konce mistrovství," řekl prezident hokejového svazu Tomáš Král.

"My jsme ta poslední pětka záchrany, kdyby bylo týmu nejhůře," prohlásil s úsměvem zpěvák Josef Vojtek . "Ta písnička není hymnou národního týmu. Je to úplně čerstvá záležitost. Děláme turné a jedna z těch písniček nečekaně vyplavala díky textu Milana Špalka, že jsme si řekli, že se hodí pro český tým. A tak jsme ji chlapcům věnovali," uvedl Vojtek.

Kabáti nás nakopnou! Smoleňák si pochvaluje píseň pro MS v hokeji
Video se připravuje ...

"Zatím je to dar skupiny Kabát, aby se klukům na MS dařilo. Možná se jim to bude líbit, možná jim přinese štěstí, možná ne, štěstí je vrtkavá věc. Ale snad to pomůže nároďáku. A snad se klukům i zalíbí a pak se z toho třeba stane i nějaká ta hymna," doplnil Vojtek.

A co se písničce zpívá? Nabízíme vám ochutnávku z refrénu.

Hej, jak nebude hromada zlata,
přijde trenér a to je náš tata,
my rozeberem hřiště,
do tequilly dáme a počkejte příště.

Hej, jak nevyhrajem, pánbůh s váma,
přijde masér a to je naše máma,
ten umí ještě více,
levá pravá a natrhne ti plíce.

Skupina Kabát při představení hokejové hymny i s předsedou hokejového svazu Tomášem Králem a útočníkem Radkem SmoleňákemFoto ČTK

 

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud