František Suchan
20. dubna 2015 • 19:47

Kovář, Smoleňák či Jordán. Kdo si ve Švédsku řekl o šampionát?

Vstoupit do diskuse
0
  • Kdo se po dvojzápase ve Švédsku přiblížil nominaci na šampionát?Kdo se po dvojzápase ve Švédsku přiblížil nominaci na šampionát?FOTO: Koláž: iSport.cz

    Řada hráčů ze současného výběru už může zvát rodinu a kamarády v květnu do Prahy. Předvedou se jim na domácím mistrovství světa. Sobotka, Novotný, Čáslava, Kolář, Kempný či Krejčík, to jsou jistoty, o nichž evidentně není sporu ani v plánech Růžičkova štábu. Pak jsou tu ti, kteří si během přípravy řekli o šanci. Kdo z nich je po švédském dvojutkání nejblíže finální nominaci?

  • Jakub Kovář, Jekatěrinburg

    Jakub Kovář kryje nájezd během utkání se Slovenskem.Foto Michal Beránek Sport

    Prvotní předpoklady, že na něj přinejlepším zbude role trojky, roztrhal výtečnými výkony. Nastoupil do každého z dosavadních šesti přípravných utkání, pěti jich vyhrál a celkem inkasoval jen pět gólů. Pod tlakem si libuje, zabojoval o jedničku.

  • Radek Smoleňák, MoDo

    Smoleňák je zvyklý nastupovat s kapitánským céčkem.Foto Barbora Reichová (Sport)

    Do týmu je třeba jako hromosvod pokusů soupeře o rozhození české hry. Řízek, který nahlodá protivníkovo soustředění, až na výjimky drží hranu mezi tvrdostí a zbytečnými fauly, je platný v oslabení a umí i dopředu. Není od věci, že se stará i o náladu.

  • Petr Koukal, Jokerit

    Petr Koukal má zkušeností na rozdávání.Foto Barbora Reichová (Sport)

    Bourák pro všechny situace. Bez řečí vezme jakoukoliv úlohu a zarube v ní tak, že zbytek party strhne. Neocenitelný do oslabení, užitečný v útoku a taky parťák do kabiny. I kdyby měl být pro začátek jen mezi náhradníky, místo v sestavě si zaslouží.

  • Michal Jordán, Carolina

    Michal Jordán si zahrál už na loňském šampionátu.Foto Michal Beránek (Sport)

    Nenápadný, spolehlivý zadák. Pokorný a s bezvadným přístupem. Už jen chuť, s jakou přispěchal ze zámoří, aby se nevyspalý a rozlámaný z letadla připojil co nejdřív k týmu, mu dává body navíc. Odhodlání hned podpořil i jistými výkony. Na šampionátu bude.

  • Dominik Simon, Plzeň

    Dostane se Simon na šampionát v Praze?Foto Barbora Reichová (Sport)

    Nejlepší český střelec této reprezentační sezony. I díky Růžičkově důvěře v ní definitivně nastartoval velkou kariéru. Zaujme vás správnou drzostí a dynamikou, střelu má perfektní. Nebude překvapení, když zůstane s mužstvem i během mistrovství.

  • Jakub Nakládal, Turku

    Jakub Nakládal uplatnil proti Švédsku své fyzické parametry.Foto Michal Beránek (Sport)

    Takhle hrával v době, kdy se prodral do národního týmu a vyčníval obětavostí, chlapáckou řízností i tvrdou střelou. Až na občasná zaváhání si drží kvalitu. Hodí se i fakt, že se během přípravy sehrál s někdejším pardubickým parťákem Kolářem.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud