Zdeněk Janda
20. dubna 2015 • 22:47

Hejda v Praze: Nejsem taková hvězda, aby mě Růža musel přemlouvat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další opora pro hokejový šampionát je v Česku. Večer se v Praze objevil obránce Jan Hejda, jeden z pilířů defenzivy. „Rád bych odehrál oba přípravné zápasy s Finy, abych se do toho rychle dostal,“ řekl 36letý zadák z Colorada pro iSport.cz. Během minulé sezony mluvil o konci v národním týmu, ale okolnosti se změnily. Přesvědčil ho hlavně kouč Vladimír Růžička.



Dlouho na letišti čekal, než se mu objeví bágl s hokejovými věcmi. Nakonec dorazil, i když se zpožděním. „To jsem si docela oddychnul,“ přiznal mistr světa z Vídně z roku 2005, jenž má zkušenost i z domácího šampionátu o rok předtím v Praze.

 Právě i vidina možnosti si opět vychutnat báječnou atmosféru ho přiměla k tomu, že změnil názor a konec v reprezentaci vzal zpět. „Sice jsem nepočítal s tím, že bych znovu reprezentoval, protože jsem oznámil, že končím. Ale situace se prostě změnila. Když mi Růža zavolal, přemýšlel jsem o tom, ale zase nejsem taková hvězda, aby do mě musel nějak dlouho hučet,“ odmítl Hejda, že by se nechal nějak dlouho přemlouvat.

Pod Růžičkou prožil největší úspěchy v kariéře, o to lehčí to pro něj bylo rozhodování. „Udělám maximum, abychom teď přidali další,“ tvrdí obránce Colorada, jenž se v úterý objeví na srazu národního týmu ve Znojmě. 

ROZHOVOR S JANEM HEJDOU ČTĚTE V ÚTERNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud