23. dubna 2015 • 15:51

Z reprezentace před MS vypadli Jank, Pláněk, Polášek a Filippi

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z kádru hokejové reprezentace, chystající se na blížící se mistrovství světa v Praze a Ostravě, dnes vypadli čtyři hráči. Po středečním zápase proti Finsku kouč Vladimír Růžička vyřadil tři obránce Bohumila Janka, Martina Pláňka, Adama Poláška a útočníka Tomáše Filippiho.



V kádru tak zůstalo 27 hráčů - tři brankáři, devět obránců a 15 útočníků. V pondělí se k týmu připojí útočník Roman Červenka z Petrohradu a kouč Růžička avizoval, že na další sraz pozve i zástupce extraligových finalistů z Třince a Litvínova.

Zájem má o brankáře Pavla Francouze, obránce Rostislava Kleslu a útočníky Jakuba Klepiše a Martina Ručinského. Francouzova nominace se však komplikuje, neboť v 1. kole play off NHL vypadl Winnipeg s Ondřejem Pavelcem, o jehož služby Růžička stojí. Ručinský zase má blíže nespecifikované zdravotní problémy.

Další zúžení týmu by měl Růžička oznámit po páteční odvetě s Finskem v Brně. První zápas na MS Čechy čeká v pátek 1. května, kdy se utkají se Švédskem.

Aktuální složení hokejové reprezentace:

Brankáři: Matěj Machovský (Plzeň), Jakub Kovář (Jekatěrinburg/KHL), Alexander Salák (Novosibirsk/KHL),

Obránci: Vojtěch Mozík (Plzeň), Petr Čáslava (Pardubice), Michal Kempný (Kometa Brno), Jan Kolář (Vladivostok/KHL), Ondřej Němec (CSKA Moskva/KHL), Jakub Nakládal (TPS Turku/Fin.), Jakub Krejčík (Örebro/Švéd.), Michal Jordán (Carolina/NHL), Jan Hejda (Colorado/NHL),

Útočníci: Lukáš Radil, Tomáš Zohorna (oba Pardubice), Michal Vondrka (Sparta), Dominik Simon (Plzeň), Petr Koukal (Jokerit Helsinky/KHL), Jan Kovář (Magnitogorsk/KHL), Jiří Novotný (Jaroslavl/KHL), Vladimír Sobotka (Omsk/KHL), Martin Zaťovič (Togliatti/KHL), Radek Smoleňák (MODO/Švéd.), Michal Birner (KalPa Kuopio/Fin.), Jaromír Jágr (Florida/NHL), Jakub Voráček (Philadelphia/NHL), Martin Erat (Arizona/NHL), Tomáš Hertl (San Jose/NHL).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud