27. dubna 2015 • 04:59

Trenér Růžička chce do týmu Vrbatu. Jedničkou bude Pavelec?

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na dvě klíčové otázky by měl odpovědět dnešní sraz hokejové reprezentace před světovým šampionátem. Kdo bude brankářskou jedničkou a jestli bude zdravotně v pořádku veterán Martin Ručinský. Kouč Vladimír Růžička navíc stojí i o útočníka Radima Vrbatu, jenž vypadl s Vancouverem. I o jeho osudu by mělo být jasno během dneška.



Přituhuje. Národní tým se dnes odpoledne poprvé sejde přímo v dějišti turnaje – v O2 Areně. A v místě, kde je za vysněným zlatem požene vyprodané hlediště, už bude i poprvé trénovat. Do vrcholné akce vstoupí v pátek proti Švédům (20.15).

Kdo se postaví do branky jako jednička? Ortel dnes vynese trenér Vladimír Růžička. Volba padne buď na Ondřeje Pavelce, nebo Alexandra Saláka. A podle názoru Sportu se spíše trenér rozhodne pro oporu zámořského Winnipegu. „Teď to nechci komentovat, oznámím to v pondělí,“ vzkázal pouze krátce reprezentační kouč.

Všechny důležité informace k MS v hokeji 2015 najdete zde >>

Ten s napětím bude čekat i na to, jak se vyvine zdravotní stav u 44letého veterána Martina Ručinského, čerstvého šampiona s Litvínovem, jenž play off dohrával s velkými bolestmi. Má problémy s obratlem, necítí ruku. O víkendu absolvoval prohlídku u věhlasného fyzioterapeuta Pavla Koláře.

„Zatím nechci předbíhat, Martin vám to v pondělí řekne sám, jak se cítí,“ uvedl Růžička. Podle informací Sportu ale situace momentálně není příliš růžová. Do startu turnaje však ještě nějaký čas zbývá, takže naděje existuje.

Růžičku láká především spojení Ručinského s velkým kamarádem Jaromírem Jágrem. Spolu by mohli vytvořit druhý útok s centrem Janem Kovářem.

Zájem je i o Vrbatu

Pokud jde o případné posily z NHL, kouč se zajímá i o útočníka Radima Vrbatu, který vypadl s Vancouverem. „Zájem o něj určitě mám. Uvidíme, jak to dopadne,“ uvedl kouč, jenž se mistra světa z Vídně z roku 2005 pokoušel kontaktovat během noci na dnešek. Takže na odpoledním srazu už by mohl vědět víc.

Trenér strávil víkend tím, že si dával dohromady ideální složení formací. „Možností je hodně, chci to všechno pečlivě zvážit. Ležím v tom už dost dlouho,“ přiznal Růžička, jenž v pátek večer zveřejnil širší seznam 28 jmen. Soupiska pro šampionát ale může maximálně evidovat 25 hráčů (3 gólmani plus 22 hokejistů do pole).

Ve hře je ale i možnost doplnění o další hráče, kteří vypadnou v prvním, případně druhém kole Stanley Cupu. Soupiska se tedy bude ladit ještě i během samotného turnaje.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud