27. dubna 2015 • 18:20

FOTO: Ruské hvězdy ubytuje Hadamczik. K dispozici mají i soukromý led

Autor: jab, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

V hotelu Buly Aréna v Kravařích na Opavsku je frmol. Personál kontroluje pokoje, kuchaři si osvěžují recepty. Ruských specialit především. V komplexu patřícímu bývalému kouči reprezentace Aloisi Hadamczikovi bude během hokejového šampionátu ubytovaná ruská sborná. Kovalčuk a spol. by měli dorazit ve středu.



Hotel už se na vzácnou návštěvu poctivě připravil. Chodby zdobí fotografie velkých hvězd ruského hokeje z minulosti i současnosti, nechybí portréty Malkina nebo Ovečkina.

"Z ruských specialit budeme vařit hlavně ruské polévky. Některé recepty jsme se museli naučit," prozrazuje šéfkuchař hotelu Vladan Mučka. Pro hokejisty nevaří poprvé, luxusní hotel a přilehlá sportoviště včetně hokejové plochy využívá hojně česká reprezentace, byli zde i francouzští hokejisté.

Sborná zde ale bude poprvé. "Zkušenosti i s ruskými týmy máme. Naše služby využívají během přípravy celky Kontinentální ligy," nebojí se náročných Rusů Mučka.

Hotel už se na vzácnou návštěvu poctivě připravil. Chodby zdobí fotografie velkých hvězd ruského hokeje
Hotel už se na vzácnou návštěvu poctivě připravil. Chodby zdobí fotografie velkých hvězd ruského hokeje

Ruští hokejisté a jejich realizační tým do Kravař dorazí ve středu. "Zatím jsme ledovou plochu nechali, i když běžně koncem dubna necháváme rozmrazit. Hokejisté sice mají oficiálně trénovat v Ostravě. Je ale možné, že náš led některý z nich využije například pro individuální trénink. Uvidíme," hlásí manažer Buly Arény Marcel Hadamczik.

Pro hokejisty bude areál během MS kompletně uzavřen. Jedinou výjimkou bude sousední akvapark a dětské hřiště. "Z Ruska přijedou jejich bezpečnostní agenti. Ti ale budou pouze na všechno dohlížet. Museli jsme najmout vlastní bezpečnostní agenturu," ukončil Hadamczik.

Rusko vstoupí do šampionátu pátečním utkáním s Norskem.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud