27. dubna 2015 • 16:15

Ručinský na MS? Asi NE, útočník má zdravotní problémy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až ve středu se podle všeho rozhodne, zda na hokejovém mistrovství světa v Praze bude hrát útočník Martin Ručinský. Opora mistrovského Litvínova má stále zdravotní problémy a je v péči docenta Pavla Koláře. Čtyřiačtyřicetiletý olympijský vítěz a trojnásobný světový šampion se dnes připojil k týmu, na ledě O2 Areny ale trénovat nebude.



"U Pavla Koláře jsme byl dnes, ještě za ním půjdu zítra a ve středu uděláme rozhodnutí," řekl Ručinský novinářům. Reprezentační kouč Vladimír Růžička však přiznal, že start zkušeného útočníka příliš reálně nevidí. "Je to na hraně, je to velký risk. Spíše počítám s horší variantou," přiznal Růžička.

Ručinský se ale snaží zůstat optimistou. "Je pravda, že nějaké zdravotní problémy mám a finále jsme dohrával se sebezapřením a pod injekcemi. Pavel je ale kouzelník a řekli jsme si, že tomu dáme ještě den," uvedl útočník, který se v této sezoně vrátil do reprezentace po více než osmi letech.

Jednoho z klíčových hráčů Severočechů trápí problémy s nateklým nervem v oblasti páteře. "Dostal jsme pár ran a nerv natekl. Kvůli tomu mi teď brní celá ruka a vystřeluje mně to do ruky, ve které nemám sílu," popsal Ručinský své problémy. V krajním případě mu hrozí i operace. Každý volný den mu pomáhá, ale jeho stav se zatím razantně nezlepšuje.

MS? Nejsem sobec, řekl Ručinský

Nejstarší hráč aktuálního kádru počítá s tím, že hrát na MS bude jen v případě, že se jeho stav výrazně zlepší a bude fit. "Pokud budu cítit, že nejsem stoprocentní a nejsem na tom zdravotně tak, že bych mohl mužstvu pomoct, ale spíše ublížit, tak nemá cenu, abych tady byl. Pak by bylo lepší, aby hrál někdo zdravý a v lepší kondici," řekl Ručinský. Na možný start na domácím MS se přitom těšil. "Nemá ale smysl to lámat přes koleno. Je to velký turnaj," podotkl.

Ručinský si na světovém šampionátu v domácím prostředí zahrál již v roce 2004. "Letos by to bylo nádherné zahrát si v Praze ke konci kariéry. Těšil jsem se, ale nejsem sobec, abych tady zůstal jen proto, že jsme se těšil. Člověk musí koukat na mužstvo a celý národ, pro Českou republiku to bude velká věc," uvedl Ručinský.

Trenér Růžička si od jeho nominace sliboval vedle výkonů na ledě velkou pomoc v kabině a na střídačce. "Jeho charakter je perfektní. V tomhle by nám určitě chyběl. Pokud by nehrál, museli bychom ho nahradit. Nedá se nic dělat, u hokeje zranění bývají," řekl Růžička. Přiznal, že se možného zranění čtyřiačtyřicetiletého útočníka obával. "Byl hodně využívaný, Litvínov na něj sázel a vyplatilo se mu to. Věk ale nikdo nezastaví," uvedl Růžička.

Vladimír Růžička o Martinovi Ručinském
„Je to složitější a na hraně. Jde o velký risk, ale ještě s Martinem budu mluvit. Spíš však počítám s horší variantou, ale chtěl bych mít jasno do středy nebo do čtvrtka. Trošku z toho mám ale obavu. Chtěl jsem ho do kabiny, na led, na střídačku, letos hrál velmi dobře a ten jeho charakter je perfektní. Pokud to nedopadne, určitě by chyběl, ale museli bychom ho nahradit, hráčů tu máme dost.“

Díky, hrdinové! Podívejte se na triumfální příjezd mistrů do Litvínova
Video se připravuje ...

Ručinský: Mise splněna, jsem nejšťastnější na planetě
Video se připravuje ...

Díky, hrdinové! Podívejte se na triumfální příjezd mistrů do Litvínova
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud