27. dubna 2015 • 18:17

Růžička: Oslovíme oba Michálky. O Pastrňákovi už neuvažujeme

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér hokejové reprezentace ještě pomýšlí na posily ze zámořské NHL. Chce oslovit obránce Zbyňka Michálka a jeho bratra útočníka Milana. Oba vypadli se svými týmy v prvním kole play off NHL. Naopak už moc nepočítá s Radimem Vrbatou a vyloučil příjezd mladíků Davida Pastrňáka a Dmitrije Jaškina.



Růžička přiznává, že v obraně vidí mezery. Proto by příjezd Zbyňka Michálka, který se St. Louis vypadl, velmi uvítal. Marek Židlický totiž s Detroitem vede nad Tampou 3:2 na zápasy.

Útok může posílit Milan Michalek, ten měl v závěru základní části zdravotní problémy, ale do play off už zasáhl. Nepravděpodobný je příjezd Radima Vrbaty z Vancouveru. „U něj to vypadá, že spíš ne. Ještě se s ním spojím, ale hráčů tu máme dost a chci tu mít taky ty, kteří prošli přípravou,“ řekl Růžička na pondělním srazu národního týmu.

Stoprocentní není ani příjezd Ondřeje Paláta , který je s Tampou na pokraji vyřazení. „Měl vynikající sezonu, ale má za sebou také zranění,“ připomněl hlavní kouč.

S dalšími mladíky  Davidem Pastrňákem a Dmitrijem Jaškinem už Růžička nepočítá. „Není tu prostor. Aby se do toho dostali, museli by tu být třeba týden.“

Sám považuje tým za téměř kompletní. „Ještě se poradíme s trenéry a rozebereme to. Mužstvo má už finální podobu a není moc prostoru. Chtěli jsme Máru Židlického, ten ale s Detroitem vede 3:2 na zápasy,“ dodal Růžička s tím, že po druhém kole play off NHL už na žádného hráče čekat nebude.

 

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud