28. dubna 2015 • 04:50

Hledá se centr k Jágrovi. Ten hráč mu musí sedět, pravil Růžička

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejžhavější otázku před mistrovstvím světa trenér Vladimír Růžička vyřešil: brankářem číslo jedna bude Alexander Salák. Dalším otazníkem v české sestavě je pozice centra druhého útoku vedle Jaromíra Jágra. „V tom ještě nemáme jasno a ještě to zvažujeme,“ přiznal kouč před pondělním tréninkem.



Druhá formace nakonec trénovala ve složení Jágr – Kovář – Klepiš . Jágr a Kovář už spolu odehráli páteční utkání v Brně proti Finsku, vicemistr extraligy z Třince Klepiš se k národnímu týmu připojil poprvé.

„Na to, že to byl první zápas, měli slušnou druhou třetinu a velice dobrou třetí třetinu, ale uvidíme,“ pravil Růžička ke spolupráci Jágr – Kovář v generálce na MS. „Máme na to čtyři dny. Musíme mu najít spoluhráče, který mu bude sedět,“ dodal hlavní trenér.

Nyní má největší důvěru právě Kovář, který má za sebou dvě velice úspěšné sezony v KHL v dresu Magnitogorsku. Je to tvořivý hráč, který má šikovné ruce i přehled ve hře. Jágrovi by tak mohl vyhovět.

„Hrát s Jardou je specifické, ale myslím, že by si mohli rozumět. Honza je hrozně šikovný hráč,“ řekl iSport.cz Tomáš Vlasák, který s Kovářem hrál v Plzni, kde spolu vyhráli titul.

Růžička však má v rukávu další varianty. „Loni dohrával šampionát s Jirkou Novotným a v hlavě mám i Kubu Klepiše, s nímž hrál na mistrovství světa v Německu,“ přiblížil.

Klepiš na prvním pondělním tréninku hrál sice vedle Jágra, ale na levém křídle. „S Jardou hrát je specifické a je potřeba se mu přizpůsobit. Nemůžu mu říct, aby se přizpůsobil on mě, to je jasné. Kdo s ním hraje, tak se mu podřídit trošku musí a já s tím počítám, problém v tom nevidím,“ přiznal Klepiš, jenž s Jágrem působil i v Omsku.

Jak v pondělí trénoval český tým
1. PĚTKA Němec - Hejda  Voráček – Sobotka - Erat
2. PĚTKA Nakládal – Kolář Klepiš – Kovář – Jágr
3. PĚTKA Čáslava – Krejčík Hertl – Novotný – Červenka
4. PĚTKA Kempný – Jordán Zaťovič – Koukal – Simon
5. PĚTKA Mozík Vondrka – Smoleňák – Radil

Jágr promluvil o svém možném startu na MS v Praze
Jágr promluvil o svém možném startu na MS v Praze

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud