28. dubna 2015 • 10:00

Crosby? Pomůže nám v Praze k titulu, říká rival Claude Giroux

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před pár dny potvrdil svou účast na hokejovém šampionátu v Česku samotný Sidney Crosby a tahle zpráva přinesla do kanadského tábora plno radosti. Hokejový virtuos pravidelně bývá znakem úspěchu, kdo ho má v týmu, může s klidem myslet na tu nejvyšší metu. "Pro celý tým bude velkou posilou, navíc výrazně povzbudí mladé hráče v sestavě," řekl kouč Todd McLellan.



Sidney Crosby není zvyklý uzavírat sezonu v prvním kole Stanley Cupu. Letos jeho Pittsburgh ale nedokázal vzdorovat posledním finalistům z New Yorku a pouť Penguins tak skončila po šesti utkáních. Jenže proč se vydávat na lehátko do Karibiku, když se krásně nabízí další dosažitelná meta. Triple Gold Club.

Šanci rozšířit 25 majitelů Stanley Cupu, olympijského zlata a zlata z hokejového šampionátu bude mít Crosby slušnou, soupiska jednoho z favoritů turnaje je neobvykle silná. A příjezd kapitána Pens údernost ještě znásobí.

"Je to vynikající hráč, který nám rozhodně může pomoci k cestě za celkovou výhrou," řekl pro TSN útočník Claude Giroux, pro kterého bude nezvyklé mít Crosbyho po svém boku. Jako lídr Philadelphie s ním pravidelně svádí dost ostré bitvy, v play off v roce 2012 se tihle dva dokonce poprali. Tady ale potáhnou za jeden provaz.

Navíc kanadský trenér si už je celkem jistý, kam v sestavě jeho hokejový klenot zamíří. "Ano, už jsem se rozhodl. Dáme ho na střed kluziště, na centra," pobavil novináře ve Vídni, kde se teď s elitním týmem připravuje.

Bývalý kouč San Jose navíc vyzdvihoval i auru, která nejlepšího hokejistu poslední dekády doplňuje. Příjezdem Crosbyho hned šampionát získává na ještě větší atraktivitě, nikdo navíc nevylučuje další doplnění sestavy. V noci na dnešek například vypadl z bojů o Stanley Cup druhý muž kanadského bodování NHL John Tavares z Islanders...

I tak je už kanadská soupiska nadupaná hráči top kategorie. Tyler Seguin, Jason Spezza, Matt Duchene, Taylor Hall... "Je to paráda dívat se po naší šatně a jen sledovat všechen ten talent co tu máme," chválí si pravděpodobná brankářská jednička Mike Smith z Arizony.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud