1. května 2015 • 04:50

Hokejové šílenství začíná. Kde je největší síla českého týmu?

Autor: zej, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 20:15 |Hokejový svaz v rámci propagace nechal vyrobit omluvenky. Do školy, do zaměstnání. Nebo i na domácí práce. Období od 1. do 17. května patří v Česku mistrovství světa. Národní tým vstoupí do turnaje už dnes od 20.15 hodin proti Švédům, fanoušci ovládnou O2 Arenu. A deník Sport tvrdí: Tým je silný, optimismus je na místě. Jak vypadá aktuální síla českého týmu?



Gólmani 90 %

Nadupaná trojice. Tady nešlo jedničku zvolit špatně, kdokoliv z nominovaného tria je schopný zvládnout šampionát na špičkové úrovni, všichni to už v minulých letech ukázali. Salák byl výtečný loni, Pavelec hlavně v roce 2011, Kovář protáhl tým přes čtvrtfi nále o rok později. Ambice. I přesto, že dopředu vědí, na čem jsou, a že jedničkou je Salák, a i když si můžou navzájem nakrásně přát, stejně v každém z trojice doutná oprávněný pocit, že důvěru v brankovišti si vzhledem k formě před mistrovstvím světa zasloužil právě on.

Obrana 65 %

Sehranost a zkušenost. I bez Marka Židlického , kterého na turnaj nepustí zranění, má tým sehrané dvojice, v nichž si zkušení zadáci Hejda, Němec a Čáslava ohlídají, aby se hrálo přesně podle zadání. Podpora útoku. Vyloženě ofenzivním bekem top úrovně je ve výběru pouze Němec. I Kolář, Krejčík či Kempný jsou ve svých klubech zvyklí vyrážet dopředu, ovšem pro nejvypjatější zápasy je třeba ještě víc včasné drzosti a načasování, které nejde jen tak naučit.

Útok 80 %

Jasní tahouni. Napříč sestavou najdete hráče schopné udeřit. Voráček coby prvotřídní hvězda NHL potáhne jeden útok, Jágr si pohlídá produkci druhého a Hertl dodá kadenci třetí lajně. Češi mají technické typy i válečníky, ochotné dolovat puky z rohů. Hráči bez formy. Červenka měl finiš sezony v KHL střelecky zle neproduktivní, v extraligovém play off nevyčníval Klepiš , po zranění se v přípravě rozehrával Sobotka . Tři důležití členové útoku tak mají víc než aktuální formu spíše pevnou důvěru kouče.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud