2. května 2015 • 05:00

Kdo bude chytat příště? Moc jsem kluky nepodržel, uznal Salák

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z 25 střel dostal šest gólů. Ten poslední rozhodl nájezdy. Obrana české reprezentace v čele s gólmanem Alexandrem Salákem nebyla v prvním utkání na domácím mistrovství světa proti Švédsku nejpevnější. „Švédové byli chladnokrevní, já bohužel nebyl schopný klukům pomoct. Ale žádný gól či přípravu si nevyčítám,“ pravil Salák. Trenér Vladimír Růžička však tajil, kdo nastoupí do sobotního duelu proti Lotyšsku.



Český výkon srazily individuální chyby v obraně. „Když dáme pět gólů, tak bychom měli vyhrát. Nehráli jsme dobře do obrany a kluky jsem moc nepodržel, ale musíme se od toho odrazit. Sám si však ani nepamatuji, kdy jsem dostal pět respektive šest gólů,“ přiznal Salák .

Salák v zápase plném chyb nepůsobil příliš jistě. „Ještě si rozmyslím, kdo bude chytat proti Lotyšsku. Jeho výkon asi nebyl takový, ale nebylo to jen o Sašovi. Někteří hráči byli zkrátka trošku nervózní, nebylo to pro ně jednoduché,“ doplnil Růžička a připustil, že by proti Lotyšsku mohl nastoupit Ondřej Pavelec .

Švédové prý nejistotu z české brankářské jedničky necítili. „Hrál jsem proti němu ve švédské lize, vím, že to je velmi dobrý brankář. Byl to divoký zápas plný gólů, nesváděl bych nic na něj,“ pravil útočník Joakim Lindström.

Na Salákův vrub padá především druhá branka, kdy nezareagoval na střelu Staffana Kronwalla. „Úplně jsem ztratil puk. Hledal jsem ho někde na modré čáře, až později jsem zahlédl, že už Kronwall vystřelil. Vůbec jsem nevěděl, kam to šlo, kotouč bych vůbec ztratit neměl, beru to na sebe,“ popsal Salák.

Jandač: Salák pro mě jasná jednička nebyl, určitě neodchytá všechno
Video se připravuje ...

Dvě individuální chyby srazily český tým hlavně v úvodu, které Švédové potrestali a v 8. minutě vedli už 2:0. „Když jsme dostali dva rychlé góly, bylo těžké to otáčet. Celou dobu jsme do nich bušili, ale udělali nějakou minelu a já bohužel nebyl schopný klukům pomoct, nechytil jsem žádný puk navíc,“ dodal Salák.

Přitom český tým obrannou hru dlouhé týdny piloval. Stejně tak poslední dny před startem šampionátu. „Možná, že jsme taktiku probírali až příliš. Samozřejmě jsme se na to chtěli připravit, jak nejlépe jsme uměli, celý týden jsme do sebe bušili taktiku, ale tento zápas o taktice nebyl,“ uvažoval brankář Novosibirsku.

Salák tým výrazně podržel v prodloužení, pak ze tří nájezdů dostal dva góly, které rozhodly o vítězství Švédů. „Na první nájezd jsem nestihl ani mrknout. Při tom dalším jsem myslel, že to mám, ale stihl mi to dát pod ruku,“ popsal.

Hašek po zápase se Švédy: Trenérům musely vstávat vlasy hrůzou
Video se připravuje ...

Jágr vstřelil Švédsku gól a snížil na 1:2
Jágr vstřelil Švédsku gól a snížil na 1:2
 

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud