Martin Tomaides
2. května 2015 • 09:30

Nádherný duel na začátek turnaje, chválí hráči Švédska hru a fanoušky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejdřív šla psychika nahoru, pak zase rychle dolů. Ale hráči Švédska hru nervů v úvodním duelu šampionátu proti domácímu týmu zvládli a nakonec slavili vítězství 6:5 po samostatných nájezdech, i když promrhali vedení 4:2. "Ukázali jsme velký charakter a je dobře, že jsme dokázali najít cestu k vítězství," chválil si po utkání střelec čtvrté branky Joakim Lindström.



MATCH OVERVIEW LEGACY
1. 5. • 20:15
Česká republika
Česká republika
5:6
ONLINE
1. května
20:15
Švédsko
Švédsko
Góly

Domácí: 13:28. Jágr, 42:52. Hertl, 51:34. Simon, 52:31. Červenka, 56:53. Zaťovič

Hosté: 03:23. Lundqvist, 07:30. Kronwall, 34:34. Rask, 44:08. Lindström, 59:07. Sjögren, 65:00. Larsson

Sestavy

Domácí: Salák (Pavelec) – Hejda, Němec – Kolář, Nakládal – Krejčík, Čáslava – Jordán – Sobotka, Erat, Voráček (C) – Klepiš, Kovář, Jágr – Červenka, Novotný, Hertl – Zaťovič, Koukal, Simon

Hosté: Enroth (Nilsson) – Ekman-Larsson, Klefbom – Klingberg, Kronwall (C) – Rahimi, Ahnelov – Ekholm – Forsberg, L. Eriksson, Lander – Lindström, J. Ericsson, Moller – Hjalmarsson, Lindholm, Rask – Sjögren, Josefson, Lundqvist

Rozhodčí

Piechaczek (Něm.), Rantala – Lazarjov (Rus.), Suominen (Fin.)

Stadion

Seveřané pražskou O2 Arenu hodně rychle zmrazili, dva bleskové góly v první třetině znamenaly pokles nálady domácího publika tak zhruba někam pod úroveň ledové plochy v budově. Jenže parta Vladimíra Růžičky se nevzdala a nabídla společně se svým soupeřem krásné hokejové představení.

"Na první zápas na turnaji to bylo hodně divoké, vyhrát mohly oba týmy," dumal Lindström.

Ve skóre mělo jeho mužstvo většinu zápasu navrch, ale třetí část hry ovládla sestava kolem kapitána Voráčka, která se vytasila se zvýšenou intenzitou a agresivní hrou v pravou chvíli. "Pěkně na nás vletěli, všechno začali posílat na bránu," kroutil hlavou jedenatřicetiletý forvard, kterého nadchla i atmosféra v hale.

"Fanoušci byli naprosto neuvěřitelní a výborně se fandilo na obě strany. Byl to vážně hezký zápas na start turnaje," dodal.

Více než sedmnáct tisíc účastníků si duel užilo. Nadšené české publikum čekalo na návrat turnaje do Čech jedenáct let, takže nebyl důvod, proč pořádně neoslavovat. Obzvlášť, když byl na programu dne statečný obrat domácích.

"Čekali jsme, že na nás Česi s touhle podporou v zádech vletí. Ale my jsme se tomu nakonec dobře postavili, i když ve třetí třetině jsme nadělali chyby, za které jsme museli pykat," vysvětloval další útočník Jacob Josefson.

Chyby dělali i domácí, v některých situacích působil například nejistě brankář Alexander Salák. Soupeř si na něj ale neukazoval. "Podle mě chytal slušně," řekl Josefson. "Je to velmi dobrý brankář, byl to divoký duel a já bych na nej nic nesváděl," bránil brankáře i Lindström.

Švédský tým tak utrhl oproti Česku jeden bod navíc a míří za svým cílem. "Vždycky chcete urvat zlatou, i my ji teď chceme, ale cesta je dlouhá. Půjdeme pokorně jeden zápas za druhým," řekl Josefson.

Hašek po zápase se Švédy: Trenérům musely vstávat vlasy hrůzou
Video se připravuje ...

Jandač: Salák pro mě jasná jednička nebyl, určitě neodchytá všechno
Video se připravuje ...

Jandač: Simon dobře bruslí, na mezinárodní scénu má parametry
Video se připravuje ...

Voráček má vlohy lídra, jako kapitán je dobrá volba, říká Jandač
Video se připravuje ...

Češi podlehli Švédům, takhle se fandilo ve fanzoně
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud