3. května 2015 • 00:17

Kovář nejdřív Jágrovi málem zlomil malíček, pak už mu nepřekážel

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zavelel k obratu milimetrově přesnou střelou. Jan Kovář utkání proti Lotyšsku vyrovnal na 2:2 a zavelel k obratu, díky kterému česká reprezentace zvítězila 4:2. „V sezoně mi to párkrát vyšlo, takže jsem si na tu střelu věřil,“ přiznal po utkání útočník Magnitogorsku.



Český tým hrál přesilovou hru a už se zdálo, že Kovář s pukem na levé straně váhá. Jenže on si připravoval střeleckou parketu pro svoji jedovatou střelu švihem. Puk vystřelený z jeho hokejky vymetl přesně horní růžek Masalskisovy svatyně – gól!

Slavit mohl i v pátečním utkání proti Švédsku, ale to trefil jen malíček Jaromíra Jágra , který zápas nedohrál kvůli tomuto bolestivému zranění. „Málem jsem mu ho zlomil, to jsem se trošku bál. Teď mi tam nepřekážel, takže mi to prošlo až do brány,“ smál se Kovář.

Přitom Jágr znovu projel těsně před brankářem. „To jsem se bál, že ho znovu trefím,“ pravil šikovný pravák.

Kovář je velký kliďas a flegmatik, přesto ho atmosféra ve vyprodané O2 Areně strhla a gól slavil velkolepě. „Myslím, že atmosféra byla dnes ještě lepší než proti Švédsku. Diváci se trochu chytli, je to suprové a doufám, že to takhle bude pokračovat. Patří jim neskutečné díky, za to jak fandí, podporují.“

Michal Jordán objímá Ondřeje Pavelce po vítězství nad Lotyšskem, vlevo vzadu střídající brankář Alexander Salák
Michal Jordán objímá Ondřeje Pavelce po vítězství nad Lotyšskem, vlevo vzadu střídající brankář Alexander Salák

Přitom s českým týmem to v utkání proti Lotyšsku nevypadalo vůbec dobře, prohrával 0:1 a 1:2, pak se ale vzchopil, vytvořil si drtivý tlak a zápas otočil.

„Ukazuje to naší sílu. Není lehké otočit zápas navíc proti papírově slabším soupeřům. V první třetině jsme neměli nohy, nebruslili jsme a nevynutili si žádnou přesilovou hru. Pak jsme to zlepšili a bylo to skvělé,“ neskrýval nadšení Kovář.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud