Martin Tomaides
4. května 2015 • 10:35

Kouč Kanady před Českem. Co řekl o Jágrovi, Hertlovi či Pavelcovi?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva lehké soupeře tým Kanady na šampionátu v Česku hravě vyřídil, větší zkouška přijde dnes večer. Od 20:15 čeká jednoho z favoritů turnaje nadržený domácí tým a kouč zámořského mužstva Todd McLellan moc dobře ví, že faktorem může být i výhoda domácího ledu. "Dobrá atmosféra zápasu dodá tempo," řekl vůdce kanadské střídačky. O čem ještě mluvil před dnešní bitvou proti českému týmu?



O zápase Česko - Kanada:

"Čekáme tuhou bitvu. Podpora fanoušků dodá zápasu ještě větší nádech, ale naši hráči jsou vychovaní v zámoří a jsou zvyklí. Mnoho z nich hrálo vypjaté zápasy, jak na mezinárodní scéně, tak v bitvách o Stanley Cup, takže mají zkušenosti, aby to zvládli. Víme o síle Čechů, tuším, že už na turnaji dali pět gólů v přesilové hře, takže se musíme držet mimo trestnou lavici a hrát chytře."

O českých gólmanech:

"Nechci hodnotit brankáře. Když jsou na turnaji, musí být dobří. Nebudeme se soustředit jen na jednoho člověka. Navíc než se dostanete k brankáři. musíte zvládnout daleko více věcí. Přejít přes řadu útočníků, a také velice dobrých obránců."

I Česko je hokejová země. Ale my máme Crosbyho, říkají fanoušci Kanady
Video se připravuje ...

O Tomáši Hertlovi :

"Potkal jsem ho v neděli s přítelkyní, usmíval se, takže na tom asi nebude zdravotně tak špatně. I když on se vlastně usmívá pořád. Má to zkrátka v povaze. Je to nesmírně talentovaný hráč, který se stále herně vyvíjí. Srovnání s Jaromírem Jágrem není na místě, ale umí plno věcí, které ke srovnání s Jágrem svádí. Třeba držení kotouče. Také je podobně stavěný a má skvělý přehled."

O Jaromíru Jágrovi:

"Je neuvěřitelné co znamená pro hokej tady v Praze a celém Česku. Viděli jsme ho hrát proti Švédsku a už ty reakce lidí, když se dotkl puku, byly úžasné. Vrátil se ze zámoří aby pomohl své zemi, a to je báječné. I když jsou v týmu hráči jako Voráček nebo Sobotka , kteří jsou vynikající, on bude lídrem."

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud